Creamy Fruit Trifle Recipe with a different ingredient that make Trifle more yummy. This Eid Special Recipe is a must try. Make it, enjoy it and share your thoughts with us. ...
Read More
Creamy Fruit Trifle Recipe with a different ingredient that make Trifle more yummy. This Eid Special Recipe is a must try. Make it, enjoy it and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 4 slice Bread
  • 2 cup Milk
  • 1/4 cup Sugar
  • 1/2 tsp Cardamom powder
  • 1 tbsp Almonds (chopped)
  • 1 tbsp Pistachio (chopped)
  • 1 tbsp Cashew (chopped)
  • 3/4 cup Jelly powder (strawberry)
  • 3/4 cup Jelly powder (banana)
  • Water as required
  • 1 & 1/2 cup Jelly (strawberry prepared)
  • 1 ½ cup Jelly (banana prepared)
  • 1 ½ cup Whipped cream
  • 1 cup Banana (chopped)
  • 1 cup Apple (diced)
  • 1 cup Mango (diced)
  • 1/2 cup Cherries
  • 1 cup Cocktail
  • 1/4 cup Sugar
  • Directions:
  • Take bread slices and remove their edges, crumble the slices finely.
  • Bring milk to boil in a pan, add crumbled bread slices and cook until bread absorb the milk.
  • Add sugar, cardamom powder and crushed nuts. Mix well and set aside.
  • Boil 1 1/2 cup of water in two pans and make strawberry and banana jelly. Bring it to room temperature and keep it aside to settle down.
  • Add heavy whipping cream in a large bowl. Beat the cream using beater until fluffy.
  • Add sugar and fruits in it. Fold the fruits into the whipping cream and set aside.
  • Take a serving tray, pour and spread a layer of bread mixture evenly.
  • Make the second layer with strawberry jelly.
  • Make the third layer of fruits whipped in cream.
  • Make the fourth layer of green jelly.
  • Strain the cocktail juice in a bowl and spread the cocktail over the top in the dish.
  • Decorate it with cherries.
  • Rest it in refrigerator until totally chilled and set.
  • Your fruit trifle is ready to serve.

Preparation Time:

50 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

6-8 persons

اجزاء:
بریڈ سلائس 4عدد
دودھ 2کپ
چینی 1چوتھائی کپ
الائچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چوپڈ بادام 1کھانے کا چمچ
چوپڈ پستہ 1کھانے کا چمچ
چوپڈ کاجو 1کھانے کا چمچ
سٹرابیری جیلی پاؤڈر 3چوتھائی کپ
بناناجیلی پاؤڈر 3چوتھائی کپ
پانی حسبِ ضرورت
سٹرابیری جیلی 1اور آدھا کپ
سٹرابیری جیلی 1اور آدھا کپ
وہپڈ کریم 1اور آدھا کپ
چوپڈ کیلا 1کپ
چوپڈ سیب 1کپ
چیری آدھا کپ
کاک ٹیل 1کپ
چینی 1چوتھائی کپ

ترکیب:
بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ لیں اور چھوٹا چھوٹا توڑ لیں۔
اب ایک پین میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں اور چھوٹی کٹی ہوئی بریڈ کو اس میں ڈال کر تب تک پکائیں جب تک بریڈ دودھ جذب کر لیں۔
پھر اس میں چینی، الائچی پاؤڈر اور کٹے ہوئے ڈرائی فروٹس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب دو الگ الگ پین میں پانی ابلنے دیں اورسٹرابیری، بنانا جیلی بنا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک باؤل میں وہپڈ کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے نرم بنا لیں۔
اب اس میں چینی اور پھل ڈالیں اور پھلوں کو وہپڈ کریم میں فولڈ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک سرونگ ٹرے میں اچھی طرح بریڈ مکسچر کی ایک لئیر بنائیں۔
اب دوسری لئیر سٹرابیری جیلی کی بنائیں۔
پھر تیسری لئیرکریم میں وہپڈ پھلوں کی بنائیں۔
اب چوتھی لئیر سبز جیلی کی بنائیں۔
پھر ایک باؤل میں کا ک ٹیل جوس کو چھان لیں۔
اب چیری کے ساتھ سجاوٹ کر کے فریج میں رکھ دیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
مزیدار فروٹ ٹرائفل تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

50 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 06-08

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *