Recipes

More

Coca-Cola Butterflied Chicken With Pita Bread Recipe

Coca-Cola Butterflied Chicken With Pita Bread Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Coca-Cola Butterflied Chicken served with Pita Bread on the side is a delicious twist to your weekend meal. A perfect blend of spices paired with Coca-Cola will make your weekend extra special.

 Ingredients

Ingredients for Pita Bread:
Ingredients for Butterfly Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, sugar, salt, yeast, oil and mix well. Add warm water and milk and knead a smooth dough. Let it rest until double in size.

2 .
Transfer the dough to dough mat and divide into 8 equal parts. Roll each ball into small disc.

3 .
Bake them in preheated oven at 180°C for 10-12 minutes and set aside.

4 .
Take whole chicken and spatchcock it. Rub salt and black pepper gently over whole chicken and let it rest for 30 minutes.

5 .
Set a small sauce pot over medium heat. Add olive oil, Coca-Cola, ketchup, salt, black pepper powder, cumin powder, red chili flakes, onion powder, garlic powder, dry thyme, dry rosemary, soy sauce and simmer until sauce thicken to desired consistency. Take off flame and let it cool on room temperature.

6 .
Place the chicken on greased baking pan and brush sauce all over it. Place onions, tomatoes, potatoes, carrots, garlic on the baking pan, season with olive oil, salt and black pepper and cover with foil paper.

7 .
Place it in the pre-heated oven at 220°C for 20 minutes. Brush the remaining sauce over the chicken and bake for another 15 minutes at 180°C or until the interior temperature reads 73°C.

8 .
Your Butterfly chicken is ready. serve with pita bread.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیٹا بریڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، چینی، نمک، خمیر اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔اب اس میں گرم دودھ اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور سائز میں ڈبل ہونے تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور چھوٹی روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

3 .
پھر ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے بارہ منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

4 .
بٹر فلائیڈ چکن بنانے کے لئے ثابت چکن لے کر اس کو اسپچکاک کر لیں اور اس پر نمک، کالی مرچ لگا کر تیس منٹ کے لئے رکھ دیں۔

5 .
اب ایک چھوٹا سوس پین گرم کرکے اس میں زیتون کا تیل، کوکا کولا، کیچپ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، خشک تھائم، خشک روز میری اور سویا سو س ڈال کر سوس گاڑھی ہونے تک پکائیں اور چولہا بند کرکے ٹھنڈی ہونے دیں۔

6 .
پھر چکن کو گریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں رکھیں اور برش سے تیار کی ہوئی سوس لگائیں۔اب اس پر پیاز، ٹماٹر، آلو، گاجریں اور لہسن رکھ کر زیتون کا تیل، نمک اور کالی مرچ ڈال کر فوائل پیپر سے ڈھک دیں۔

7 .
اب اس کو پہلے سے گرم اوون میں دو سو بیس کے درجہ حرارت پر بیس منٹ رکھیں۔پھر اس پر باقی بچی ہوئی سوس لگائیں اور دوبارہ ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر پندرہ منٹ بیک کر لیں۔

8 .
مزیدار بٹر فلائی چکن تیار ہے۔

Recipe Tips