Recipes

More

Chocolate Falooda Recipe

Chocolate Falooda Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Falooda is everyone's favorite dessert for summers and when given the twist of Chocolate Falooda it becomes even more special. Perfect treat for all the Chocolate lovers out there. Now cater your sweet craving with this Summer special Chocolate Falooda and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Vermicelli:
Ingredients for Chocolate Kulfi:
Ingredients for Chocolate Sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add corn flour, mix and cook until no lumps remain. Cook until the solution is thick and translucent.

2 .
Transfer this mixture into the vermicelli maker and make the vermicelli into the chilled water. Let it rest for 20-30 minutes. The vermicelli is ready.

3 .
In a pot heat milk and bring it to a boil. Add chocolate and cook until chocolate melts. Now add sugar and cook until sugar melts.

4 .
Add slurry gradually while mixing continuously to avoid lumps. Cook over low flame until thick in consistency.

5 .
Now transfer the chocolate mixture into kulfi mould, tap to release air bubbles and freeze it for 6 hours to overnight.

6 .
Place the mould partially in water until kulfi leaves the mould. Your kulfi is ready. Set aside.

7 .
In a bowl add water and chia seeds, mix well and let them rest for 10-15 minutes.

8 .
In a pan add cream and cooking chocolate, cook until chocolate melts. Now add sugar and cook until sugar melts over low flame. Set aside. Your chocolate sauce is ready.

9 .
In a glass add chocolate sauce, vermicelli, chia seeds, chocolate kulfi, chilled milk and garnish with almonds and chocolate chips. Your Chocolate Falooda is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سویاں بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں کارن فلار ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس مکسچر کو سویاں میکر میں سے گزار کر ٹھنڈے پانی میں سویاں بنالیں اور بیس سے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
چاکلیٹ قلفی بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ ابال لیں۔ اب اس میں چاکلیٹ ڈال کر پگھلنے تک پکائیں۔ پھر اس میں چینی ڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں تھوڑی تھوڑی کرکے سلری ڈال کر مسلسل مکس کرتے جائیں اور ہلکی آنچ پر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر چاکلیٹ مکسچر کو قلفی مولڈ میں ڈال کرچھ گھنٹے یا رات بھر تکفریز ر میں رکھ دیں۔

6 .
اب مولڈ کو جزوی طور پر پانی میں رکھیں جب تک کہ قلفی مولڈ سے الگ ہوجائے۔ قلفی تیار ہے۔

7 .
اب مولڈ کو جزوی طور پر پانی میں رکھیں جب تک کہ قلفی مولڈ سے الگ ہوجائے۔ قلفی تیار ہے۔

8 .
چاکلیٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کریم اور کوکنگ چاکلیٹ ڈال کر چاکلیٹ پگھلنے تک پکائیں۔ اب اس میں چینی ڈال کر ہلکی آنچ پر چینیپگھلنے تک پکائیں۔ چاکلیٹ سوس تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے ایک گلاس میں چاکلیٹ سوس، سویاں، تخم ملنگا، چاکلیٹ قلفی اور ٹھنڈا دودھ ڈال کر بادام اور چاکلیٹ چپس سے گارنش کریں۔مزیدارچاکلیٹ فالودہ تیار ہے۔

Recipe Tips