Recipes

More

Chocolate Cake Recipe

Chocolate Cake Recipe

  • PREP TIME
    35
  • COOK TIME
    55
  • SERVING
    6

Time to make the most sizzling Chocolate Cake this weekend with Candyland’s Cooking Milk Chocolate. Chocolate fudge layered with delicious chocolate cream and frosting is a complete treat for all chocolate lovers. Try out this mouth-watering and creamy Chocolate Cake and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a small bowl, add warm milk and lemon juice. Whisk vigorously for 1 minutes and set aside for 15-20 minutes or until used. Note: Whisk again before using.

2 .
In a bowl, add all the dry ingredients flour, caster sugar, cocoa powder, baking soda, baking powder, salt and whisk until well combined.

3 .
Now add all the wet ingredients eggs, butter milk, oil, water, vanilla extract and mix well until well incorporated.

4 .
Grease a cake mold and place a butter paper in the base. Pour the prepared cake batter.

5 .
Now bake it in a pre-heated oven at 120 degrees for 30-35 minutes. Note: prick a toothpick in the center of the cake and check if it comes out clean, your cake is ready or else bake it for another 10-15 minutes. Take it out of the mold and cool it down on a cooling rack at room temperature.

6 .
Add whipping cream in a bowl and microwave it for 2 minutes. Add crushed milk chocolate in it and let sit for 2 minutes. Then mix it well, your ganache is ready.

7 .
In another bowl, add whipping cream and whip it until soft peaks are formed.

8 .
Add your prepared ganache into your whipped cream and whip again until well incorporated. Set aside.

9 .
Now microwave heavy whipping cream in a bowl for 2 minutes. Add milk chocolate in it and let sit for 2 minutes. Mix well until well incorporated and refrigerate it for 2 hours.

10 .
Take it out of the refrigerator and beat it with electric beater until thick creamy texture is formed. Set aside.

11 .
Cut the top of the cake. Then cut from between the cake to form discs. Shower the sponge with sugar syrup.

12 .
Spread chocolate cream mixture on top of one cake disc. Place another cake disc on top, pour sugar syrup and spread chocolate cream mixture and then again place another sponge disc on top.

13 .
Spread frosting on sides and top of your cake forming nice and neat shape. Decorate it as desired. Your Chocolate Sponge Cake is Ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بٹر مِلک بنانے کے لئے ایک چھوٹے باؤل میں گرم دودھ اور لیموں کا رس ڈال کر ایک منٹ اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔ نوٹ: بٹر مِلک استعمال کرنے سے پہلے دوبارہ مکس کرلیں۔

2 .
چوکلیٹ سپونج بنانے کے لئے ایک باؤل میں خشک اجزا، میدہ، کاسٹر شوگر، کوکوا پاؤڈر، بیکنگ سوڈا، بیکنگ پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
اب اس میں انڈے، بٹر مِلک، کھانے کا تیل، پانی اور ونیلا ایکسٹریکٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھر ایک کیک مولڈ کو گریس کرکے اس میں بٹر پیپر رکھیں اور اس میں تیار کیا ہوا کیک بیٹرڈال دیں۔

5 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سوبیس کے ٹمپریچر پر تیس سے پنتیس منٹ بیک کر لیں۔ نوٹ: کیک کے درمیان ٹوتھ پک ڈال کر نکا ل لیں اگر ٹوتھ پک صاف ہے تو اس کا مطلب کہ کیک اندر سے پک گیا ہےنہیں تو دس سے پندرہ منٹ مزید بیک کر لیں۔

6 .
چوکلیٹ کریم مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر دو منٹ بیک کر لیں۔اب اس میں مِلک چوکلیٹ ڈالیں اور دو منٹ رکھ کر اچھی طرح مکس کرلیں۔گنا ش تیار ہے۔

7 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

8 .
اب اس میں تیار کیا ہوا گناش ڈالیں اور دوبارہ اچھی طرح پھینٹ لیں۔

9 .
ایک باؤل میں ہیوی وہپنگ کریم ڈال کر دو منٹ مائیکرو ویو کر لیں۔ اب اس میں مِلک چوکلیٹ ڈال کر دو منٹ رکھ کر اچھی طرح مکس کر لیں اور دو گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

10 .
اب اس کو فریج سے نکا ل کر الیکٹرک بیٹر سے اچھی طرح گاڑھا ہونے تک پھینٹ لیں۔

11 .
سب سے پہلے کیک کو اوپر سے کاٹ لیں اورپھر درمیان سے دو حصوں میں کاٹ کر اس پر شوگر سیرپ ڈال دیں۔

12 .
اب کیک کے ایک حصے پر چوکلیٹ کریم مکسچر پھیلا دیں اور پھر اس پر کیک کا دوسرا حصہ رکھ دیں۔

13 .
پھر کیک کی سائیڈوں پراچھے سے فروسٹنگ پھیلا دیں اور اپنی مرضی سے سجا لیں۔ مزیدار چوکلیٹ کیک تیار ہے۔

Recipe Tips