Recipes

More

Chocobar Ice Cream Recipe

Chocobar Ice Cream Recipe

  • PREP TIME
    120
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    6

Want to revive favorite childhood memory of summers? Try out this delicious Chocobar Ice Cream at home. It is easy to make and perfect solution to the summer heat. Give Chocobar Ice Cream try and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan bring milk to boil, add milk powder and cook for 4-5 minutes. Add condensed milk, vanilla essence and cook again for 4-5 minutes on medium flame while stirring continuously.

2 .
Add slurry slowly while stirring continuously and cook until thickens. Cool down this mixture at room temperature.

3 .
Add whipping cream in a bowl and pour prepared mixture into it. Beat for 2 minutes on slow speed or until well incorporated.

4 .
Transfer this mixture into a jug and then pour into ice-cream molds.

5 .
Cover the top of the mold with aluminium foil and prick in the ice-cream sticks in each poured mixture. Put the mold in freezer for 6-8 hours or overnight.

6 .
Bring water to boil in a sauce pan, place a glass bowl on top of it. Add milk chocolate and mix it until it melts.

7 .
Pour half of this melted chocolate in one heighted container and half in another.

8 .
Add roasted almonds and peanuts in one container.

9 .
Take the frozen vanilla ice-cream out of the freezer and their molds and dip them in melted chocolate one by one. Keep it in air for 1 minute or until chocolate sets on the ice-cream. Consume immediately or put it back in the freezer and enjoy later.

10 .
Tasty Chocobar Ice Cream is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ونیلا آئسکریم بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں ملک پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔اب س میں کنڈینسڈ ملک اور ونیلا ایسنز ڈال کر مزید چار سے پانچ منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں۔

2 .
اب اس میں تھوڑی تھوڑی کرکے سلری ڈالیں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈالیں اور اس میں تیار کیا ہو امکسچر ڈال کر دو منٹ پھینٹ لیں۔

4 .
اب اس مکسچر کو ایک جگ میں ڈالیں اور پھر آئسکریم مولڈ میں ڈال دیں۔

5 .
پھر مولڈ کو ایلومینیم فوال سے ڈھک کران میں آئسکریم اسٹک لگائیں اور چھ سے آٹھ گھنٹے کے لئے فریزر میں رکھ دیں۔

6 .
چوکلیٹ لئیرنگ بنانے کے لئے ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس پر گلاس رکھ کر ملک چوکلیٹ ڈالیں اور پگھلنے تک پکائیں۔

7 .
اب اس چوکلیٹ کو دو الگ الگ برتنوں میں ڈال دیں۔

8 .
پھر ایک چوکلیٹ والے برتن میں روسٹ کی ہوئی مونگ پھلی اور بادام ڈال دیں۔

9 .
اب ونیلا آئسکریم کے مولڈ کو کو فریزر سے نکال کر پگھلی ہوئی چوکلیٹ میں ڈبو کر نکال لیں اور ایک منٹ ہوا میں خشک ہونے دیں اور دوبارہ فریزر میں رکھ دیں۔

10 .
مزیدار چوکوبار آئسکریم ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips