Recipes

More

Chinese Rice Restaurant Style | Chicken Egg Fried Rice Recipe

Chinese Rice Restaurant Style | Chicken Egg Fried Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

SooperChef Presents Chinese Rice Recipe in Urdu/Hindi & English . Learn how to make Easy Chinese Rice Recipe at Home. You can make Chinese Rice by watching this short but comprehensive Video by SooperChef.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut chicken fillet into small slices and set aside.

2 .
Now In a bowl mix salt, garlic powder, oil, black pepper and marinate chicken in it for 15 to 20 minutes.

3 .
Then cook the chicken on a greased pan for 5 to minutes. Set aside.

4 .
In a separate pan add eggs then scrambled it. Set it aside.

5 .
Heat water in a pan and cook rice in it until 80% cooked. Keep it aside.

6 .
In a wok add oil, add peas in it and cook for 6 to 7 minutes.

7 .
Add garlic in it and sauté for a minute. Add carrots, capsicum, cabbage and sauté. Now add salt, chicken powder, black pepper, white pepper, soya sauce, chicken and cook for 2 to 3 minutes. Then add rice, scrambled egg, green onion and toss for 3 to 4 minutes.

8 .
Your tasty Chinese Rice Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن فلٹس کے چھوٹے ٹکڑے بنا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں نمک، لہسن پاؤڈر، کھانے کاتیل اور کالی مرچ ڈال کر چکن کو پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

3 .
پھر گریس کئے ہوئے پین میں چکن کو پانچ منٹ پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک دوسرے پین میں انڈے ڈال کر اسکرمبلڈ ایگ بنا لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں پانی گرم کر کے اس میں چاول ڈالیں اور اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

6 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل اور مٹر ڈال کر چھ سے سات منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب گاجریں، شملا مرچ اور بند گوبھی ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں نمک، چکن پاؤڈر، کالی مرچ، سفید مرچ، سویا سوس اورچکن ڈال کر دس سے تین منٹ پکائیں۔ اب اس میں چاول، اسکرمبلڈ ایگ او ر سبز پیاز ڈال کر تین سے چار منٹ مکس کر لیں۔

8 .
مزیدار چکن ایگ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips