Try something new in these last days of Ramzan. Chinese chicken egg rolls a unique roll recipe with is simply amazing in taste. Try this tasty snack for iftar chinese chicken egg rolls and share your feedback with us. ...
Read More
Try something new in these last days of Ramzan. Chinese chicken egg rolls a unique roll recipe with is simply amazing in taste. Try this tasty snack for iftar chinese chicken egg rolls and share your feedback with us.
Less Content
  • Chinese Egg Rolls Recipe:
  • Ingredients for filling:
  • Black pepper 1/2 tsp
  • Cabbage (shredded) 1/2 cup
  • Carrots (julienne) 1 cup
  • Capsicum 1 cup
  • Chili sauce 2 tbsp
  • Onion (sliced) 1/2 cup
  • Soy sauce 1/2 tbsp
  • Chicken mince 1 cup
  • Oyster sauce 2 tbsp
  • Garlic (chopped) 1 tbsp
  • Ingredients for egg mixture:
  • Eggs 2
  • Milk 250ml
  • Salt 1/4 tsp
  • Black pepper 1/4 tsp
  • Baking powder 1 tsp
  • Flour 1/4 cup
  • Corn flour 2 tbsp
  • Directions for egg pancake:
  • In a bowl add egg, milk, salt, black pepper, baking powder, flour and corn flour.
  • Whisk all the ingredients well and your egg better is ready.
  • Now grease the pan with oil and pour one spoon egg mixture.
  • Spread evenly cooks each side for 2 minutes until it becomes light golden brown. Set aside.
  • Direction for Mixture Preparation:
  • In a pan heat oil, add garlic chopped and sauté it for a minute.
  • Then add chicken mince and cook for about 5 to 6 minutes until it changes color.
  • Then add soy sauce, oyster sauce, chilli sauce, black pepper and mix them well.
  • Then add cabbage, onion, carrots, capsicum and cook for about 5 minutes. Your mixture is ready, set aside.
  • On a board place egg pancake, fill it up with the mixture and roll it in cylinder shape.
  • Mix flour with water and make a paste. Apply it on the edge of roll to secure it.
  • Heat oil in a pan and fry rolls from all side until light golden brown on medium low flame.
  • Your tasty Chinese egg rolls are ready to serve.
  • Preparation time: 10-15 minutes
  • Cooking time: 20-25 minutes
  • Serving: 3-4 persons

چائینیز چکن ایگ رولز ریسپی
فلنگ بنانے کے اجزاء:
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
بند گوبھی آدھا کپ
گاجریں 1کپ
شملا مرچ 1کپ
چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
پیاز آدھا کپ
سویا سوس آدھا کھانے کے چمچ
چکن قیمہ 1کپ
اوسٹر سوس 2کھانے کے چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
ایگ مکسچر بنانے کے اجزاء:
انڈے 2عدد
دودھ 250ml
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چوتھائی چائے کا چمچ
بیکنگ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
میدہ 1چوتھائی کپ
کارن فلار 2کھانے کے چمچ
ایگ پین کیک بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں انڈے، دودھ، نمک، کالی مرچ، بیکنگ پاؤڈر، میدہ اور کارن فلار ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، ایگ بیٹر تیار ہے۔
اب پین کو آئل سے گریس کریں اور اس میں ایک کھانے کا چمچ ایگ بیٹر ڈال دیں۔
پھر ہر سائیڈ کو اچھی طرح لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکاکر سائیڈ پر رکھ دیں۔
مکسچر ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں لہسن ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں چکن قیمہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں سویا سوس، اوسٹر سوس، چِلی سوس اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں بند گوبھی، پیاز، گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر پانچ منٹ پکائیں، مکسچر تیار ہے۔
پھر ایک بورڈ پر ایگ پین کیک رکھ کر اس میں اچھی طرح مکسچر بھر کر رول کریں اور سلینڈر کی شکل بنا لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے رولز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار چائینیز چکن ایگ رولز تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 20-25منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *