Chinese Chicken Egg Rolls Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Research Content

Try something new in these last days of Ramzan. Chinese chicken egg rolls a unique roll recipe with is simply amazing in taste. Try this tasty snack for iftar chinese chicken egg rolls and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add egg, milk, salt, black pepper, baking powder, flour and corn flour. Whisk all the ingredients well and your egg better is ready.

2 .
Now grease the pan with oil and pour one spoon egg mixture.

3 .
Spread evenly cooks each side for 2 minutes until it becomes light golden brown. Set aside.

4 .
In a pan heat oil, add garlic chopped and sauté it for a minute.Then add chicken mince and cook for about 5 to 6 minutes until it changes color. Then add soy sauce, oyster sauce, chilli sauce, black pepper and mix them well.Then add cabbage, onion, carrots, capsicum and cook for about 5 minutes. Your mixture is ready, set aside.

5 .
On a board place egg pancake, fill it up with the mixture and roll it in cylinder shape.

6 .
Mix flour with water and make a paste. Apply it on the edge of roll to secure it.

7 .
Heat oil in a pan and fry rolls from all side until light golden brown on medium low flame.

8 .
Your tasty Chinese Chicken Egg Rolls are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں انڈے، دودھ، نمک، کالی مرچ، بیکنگ پاؤڈر، میدہ اور کارن فلار ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، ایگ بیٹر تیار ہے۔

2 .
اب پین کو آئل سے گریس کریں اور اس میں ایک کھانے کا چمچ ایگ بیٹر ڈال دیں۔

3 .
پھر ہر سائیڈ کو اچھی طرح لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکاکر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں لہسن ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں چکن قیمہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔پھر اس میں سویا سوس، اوسٹر سوس، چِلی سوس اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں بند گوبھی، پیاز، گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر پانچ منٹ پکائیں، مکسچر تیار ہے۔

5 .
پھر ایک بورڈ پر ایگ پین کیک رکھ کر اس میں اچھی طرح مکسچر بھر کر رول کریں اور سلینڈر کی شکل بنا لیں۔

6 .
پھر میدے میں پانی مکس کرکے پیسٹ بنا لیں اور اس کے کناروں پر لگائیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے رولز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار چائینیز چکن ایگ رولز تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW