Chili Chicken Chili chicken recipe is one of the most loved Indo-Chinese recipes of the Indian subcontinent and is eaten with great delight. Food lovers of all age relish this dry chicken recipe with enthusiasm and it has become a significant part of restaurants and eateries not only ...
Read More
Chili Chicken Chili chicken recipe is one of the most loved Indo-Chinese recipes of the Indian subcontinent and is eaten with great delight. Food lovers of all age relish this dry chicken recipe with enthusiasm and it has become a significant part of restaurants and eateries not only in Pakistan but all over Asia. It is prevalent predominantly in India, Bhutan, Nepal, and Bangladesh. There are many another delectable chicken recipes on the sooiperchef.pk menu which include chicken Manchurian with fried rice, Singaporean rice, shezwan chicken and the delectable chicken bbq nachos recipe. As the preparation styles and ingredients vary from place to place, there have been many variants of the main recipe. Although dry chicken is one of the main ingredients used in the preparation of most of the recipes. The chicken meat used for the purpose is mostly kept boneless but some variants of the recipe also incorporate bony chicken meat in the process. There are many different cooking styles are recipes of the chili chicken format, some of the most popular versions of the chili chicken recipe include the tarragon chicken recipe, green chili chicken, Bengali chili chicken and the tangy Chinese chili chicken recipe. Most of the times, the recipe is served with boiled or stir fried rice and is assorted with a number of sauces and vegetables like tomatoes, onions, green chilies, and coriander. You can download the complete preparation method and chili chicken recipe by logging on to sooperchef and find the recipe in Urdu and English language.
Less Content
  • Ingredients for chili chicken

    500 gm Chicken boneless (cube cutting)

  • Salt (As needed)
  • 1 & 1/2 tbsp Lemon Juice
  • 1 tbsp Ginger Garlic Paste
  • 1 tbsp Maida
  • 1 tsp Corn Flour
  • 1 tsp Black Pepper Powder
  • 2 tbsp Soy Sauce
  • 1 Egg
  • 3 tbsp Cooking Oil
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1/2 Onion (large cube cutting)
  • 1/2 Green Capsicum (large cube cutting)
  • 1/2 Tomato (large cube cutting)
  • 1/2 Yellow Capsicum (large cube cutting)
  • 2 tbsp Chili Sauce
  • 2 tbsp Tomato Ketchup
  • 1 tsp Chicken Powder
  • 1 tsp Sugar
  • Green Onions (As Needed for Garnishing)

    Ingredients for chili chicken

    1- Cut the chicken into slices

  • 2- In a bowl, add chicken, salt, lemon juice, ginger & garlic paste, Maida flour, corn flour, black pepper powder, soy sauce, egg and mix it well. Now keep in the refrigerator for 15 to 20 minutes
  • 3- In a cooking pan, add cooking oil and deep fry the marinated chicken until golden brown.
  • 4- In a cooking pot, add cooking oil, garlic and fry it until light brown.
  • 5- After that add, onion, yellow capsicum, green capsicum, tomato and cook for a while.
  • 6- Now add, fried chicken, chili sauce, soy sauce 1 tbsp, tomato ketchup, chicken powder, sugar and cook it for 2 to 3 minutes.
  • 7- Use green onion for garnishing.
  • 8- Serve it with boiled rice.

    Cooking time: 25 minutes

    Serve: 2 persons

چلی چکن اجزا ء
۔چکن بونلیس( کیوب کٹنگ) 500گرام
۔نمک حسبِ ذائقہ
۔لیموں کا رس ڈیڑھ کھانے کے چمچ
۔ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
۔میدہ ایک کھانے کا چمچ
۔کارن فلور ایک کھانے کا چمچ
۔کالی مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
۔سویا سوس دو کھانے کے چمچ
۔انڈا ایک عدد
۔کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
۔لہسن ایک کھانے کا چمچ
۔پیاز(لارج کیوب کٹنگ ) آدھا پیاز
۔سبز شملہ مرچ(لارج کیوب کٹنگ ) آدھی
۔ٹماٹر (لارج کیوب کٹنگ ) ایک عدد
۔پیلی شملہ مرچ (لارج کیوب کٹنگ ) آدھی
۔چلی سوس ایک کھانے کا چمچ
۔ٹماٹو کیچپ دو کھانے کے چمچ
۔چکن پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔چینی ایک چائے کا چمچ
۔ہرا پیاز بطور گارنش
چلی چکن ترکیب
۔ ایک برتن میں چکن لیں اس میں نمک ،لیموں کا رس،ادرک لہسن پیسٹ ،میدہ ،کارن فلور ،کالی مرچ پسی ہوئی ،سویا سوس ایک کھانے کا چمچ اور انڈا ڈا ل کر ملا لیں اور پندرہ سے بیس منٹ فریج میں رکھ دیں ۔
۔ ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اس میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔
۔ اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں لہسن ڈال کر لائٹ براؤ ن ہونے تک فرائی کر لیں ۔
۔ اب اس میں پیاز،سبز شملہ مرچ ،ٹماٹر اور پیلی شملہ مرچ ڈا ل کر ہلکا ساپکا لیں اور اس میں فرائی کیا ہوا چکن ،چلی سوس ،سویا سوس ایک کھانے کا چمچ،ٹماٹو کیچپ ،چکن پاؤڈر اور چینی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں ۔
۔ اب اس میں ہرا پیاز بطور گارنش استعمال کر لیں
اُبلے ہوئے چاولوں کے ساتھ پیش کریں
آپکی مزیدار چلی چکن تیا ر ہے ،
پکا نے کا وقت : 25منٹ
افراد : 2

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *