Ingredients

- Chicken boneless (cube cutting) 500g

- Salt as per taste

- Lemon Juice 1 ½ tbsp

- Ginger Garlic Paste 1 tbsp

- Maida 1 tbsp

- Corn Flour 1 tbsp

- Black Pepper Powder 1 tsp

- Soy Sauce 2 tbsp

- Egg 1 piece

- Cooking Oil 3 tbsp

- Garlic (chopped) 1 tbsp

- Onion (large cube cutting) half

- Green Capsicum (large cube cutting) half

- Tomato (large cube cutting) half

- Yellow Capsicum (large cube cutting) half

- Chili Sauce 1 tbsp

- Tomato Ketchup 2 tbsp

- Chicken Powder 1 tsp

- Sugar 1 tsp

- Green Onion for garnishing

Cooking Method

1- In a bowl, add chicken, salt, lemon juice, ginger & garlic paste, Maida flour, corn flour, black pepper powder, soy sauce, egg and mix it well. Now keep in the refrigerator for 15 to 20 minutes

2- In a cooking pan, add cooking oil and deep fry the marinated chicken until golden brown.

3- In a cooking pot, add cooking oil, garlic and fry it until light brown.

4- After that add, onion, yellow capsicum, green capsicum, tomato and cook for a while.

5- Now add, fried chicken, chili sauce, soy sauce 1 tbsp, tomato ketchup, chicken powder, sugar and cook it for 2 to 3 minutes.

6- Use green onion for garnishing.

Serve it with boiled rice.

Your testy Chili Chicken is ready to serve.

Cooking time: 25 minutes

Serve: 2 persons

اجزا ء
۔چکن بونلیس( کیوب کٹنگ) 500گرام
۔نمک حسبِ ذائقہ
۔لیموں کا رس ڈیڑھ کھانے کے چمچ
۔ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
۔میدہ ایک کھانے کا چمچ
۔کارن فلور ایک کھانے کا چمچ
۔کالی مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
۔سویا سوس دو کھانے کے چمچ
۔انڈا ایک عدد
۔کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
۔لہسن ایک کھانے کا چمچ
۔پیاز(لارج کیوب کٹنگ ) آدھا پیاز
۔سبز شملہ مرچ(لارج کیوب کٹنگ ) آدھی
۔ٹماٹر (لارج کیوب کٹنگ ) ایک عدد
۔پیلی شملہ مرچ (لارج کیوب کٹنگ ) آدھی
۔چلی سوس ایک کھانے کا چمچ
۔ٹماٹو کیچپ دو کھانے کے چمچ
۔چکن پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔چینی ایک چائے کا چمچ
۔ہرا پیاز بطور گارنش
ترکیب
۔ ایک برتن میں چکن لیں اس میں نمک ،لیموں کا رس،ادرک لہسن پیسٹ ،میدہ ،کارن فلور ،کالی مرچ پسی ہوئی ،سویا سوس ایک کھانے کا چمچ اور انڈا ڈا ل کر ملا لیں اور پندرہ سے بیس منٹ فریج میں رکھ دیں ۔
۔ ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اس میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔
۔ اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں لہسن ڈال کر لائٹ براؤ ن ہونے تک فرائی کر لیں ۔
۔ اب اس میں پیاز،سبز شملہ مرچ ،ٹماٹر اور پیلی شملہ مرچ ڈا ل کر ہلکا ساپکا لیں اور اس میں فرائی کیا ہوا چکن ،چلی سوس ،سویا سوس ایک کھانے کا چمچ،ٹماٹو کیچپ ،چکن پاؤڈر اور چینی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں ۔
۔ اب اس میں ہرا پیاز بطور گارنش استعمال کر لیں
اُبلے ہوئے چاولوں کے ساتھ پیش کریں
آپکی مزیدار چلی چکن تیا ر ہے ،
پکا نے کا وقت : 25منٹ
افراد : 2

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *