Recipes

More

Chili Cheese Nachos with Mexican Grilled Corn

Chili Cheese Nachos with Mexican Grilled Corn

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Presenting you Chili Cheese Nachos with Mexican Grilled Corn, a perfect burst of spice and crunch. Enhance the flavor of this magical combo with Coca-Cola and make your family time memorable. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Chili Chicken Nachos Preparation:
Ingredients for Pico de Gallo (Salsa):
Ingredients for Chicken:
Ingredients for Cheese Sauce:
Ingredients for Mexican Grilled Corn:
Ingredients for Aioli Sauce:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add corn flour, all-purpose flour, salt, oil, water, turmeric powder and mix well. Knead to form a smooth dough. Cover the prepared dough in cling wrap and rest for 15-20 minutes.

2 .
Take the dough and cut it into 8 equal parts. Take one part, make a dough ball and roll it out into flat circle. Prick it all over with fork.

3 .
Transfer on a preheated griddle and cook each side for 30 seconds over low flame. Transfer onto cutting board and cut it into 8 equal parts in triangular shape. Deep fry these triangular pieces until crispy and golden brown. Take off flame and your Nachos are ready. Set aside.

4 .
In a bowl add onion, tomatoes, green chilies, lemon juice, salt, black pepper and mix well. Add green coriander and mix again. Your Pico de Gallo/Salsa is ready.

5 .
In a pan heat oil and add garlic. Cook for a minute. Add onion, tomatoes and cook until tomatoes get soft. Add hot sauce, ketchup, cumin powder, salt, black pepper and cook for 2-3 minutes. Add boiled chicken and cook for another 2-3 minutes.

6 .
In a pan heat butter and add milk. Cook until starts to simmer. Add salt, black pepper, garlic powder, mustard paste and mix well. Now add cheddar cheese and cook until cheese melts. Your cheese sauce is ready.

7 .
In a bowl add red chili powder, paprika powder, onion powder, garlic powder, black pepper, oregano, cumin powder, salt, red chili flakes and mix well. Your Mexican seasoning is ready.

8 .
In a bowl add mayo, garlic, yogurt, salt, onion powder, cumin powder, green coriander and mix well. Your Aioli sauce is ready.

9 .
Take steamed corn and place it on a preheated grill pan. Brush butter all over the corn and grilled each side until brown in color. Set aside. Brush aioli sauce on grilled corn. Sprinkle Mexican seasoning and serve. Your Grilled Mexican Corn is ready & In a plate add prepared Nachos, chicken, salsa, cheese sauce and serve. Your Chili Cheese Nachos is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ناچوز بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں کارن فلار،میدہ، نمک، کھانے کا تیل، پانی اورہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ڈو گوندھ لیں۔اب ڈو کو کلنگ ریپ سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑا بنائیں اور بیل کر کانٹے سے نشان لگائیں۔پھر ڈو کو پہلے سے گرم توے پر ہلکی آنچ پر تیس سیکنڈ ہر سائیڈ سے پکالیں۔ اب کٹنگ بورڈ پر رکھ کر آٹھ برابر حصوں میں تکون کی شکل میں کاٹ لیں۔

3 .
اب ان کو کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کردیں۔ناچوز تیار ہیں۔

4 .
پیکوڈی گالو سالسا بنانے کے لئے ایک باؤل میں پیاز، ٹماٹر، سبز مرچیں، لیموں کا رس، نمک اور کالی مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں سبز دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پیکوڈی گالو سالساتیار ہے۔

5 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پیاز اورٹماٹر ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ہاٹ سوس، کیچپ، زیرہ پاؤڈر، نمک اور کالی مرچ ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔اب اس میں ابلا ہوا چکن ڈال کر مزیددو سے تین منٹ تک پکائیں۔

6 .
چیز سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں دودھ ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔اب اس میں نمک، کالی مرچ، لہسن پاؤڈر اورمسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں چیڈر چیز ڈال کر چیز پگھلنے تک پکائیں۔چیز سوس تیار ہے۔

7 .
میکسیکن سیزننگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ، اوریگانو، زیرہ پاؤڈر، نمک اورکٹی سرخ مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ میکسیکن سیزننگ تیار ہے۔

8 .
آؤلی سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، لہسن، دہی، نمک، پیاز پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور ہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ آؤلی سوس تیار ہے۔

9 .
میکسیکن گرلڈ کارن بنانے کے لئے پہلے سے گرم گرِل پین میں سٹیم کی ہوئی کارن رکھیں اور برش سے مکھن لگا کر ہر سائیڈ سے براؤن ہونے تک گرل کر کے سائیڈ پررکھ دیں۔اب اس گرل کارن پر برش سے آؤلی سوس لگائیں۔اب اس پر میکسیکن سیزننگ چھڑکیں۔ گرلڈمیکسیکن کارن تیار ہے۔اب ایک پلیٹ میں تیارناچوز، چکن، سالسا اور چیز سوس ڈال کر سرو کریں۔چلی چیز ناچوز تیار ہیں۔

Recipe Tips