Recipes

More

Chili Bites Recipe

Chili Bites Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Research Content

Chili bites a savory snack for the spicy food lover. Simple and quick recipe with basic ingredients, but incredible taste. To add more spice and crunch, coat your chili bites with Kurkure and add a burst of flavors. Try this Ramzan recipe for Iftar and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, add chicken and cook for 3 to 4 minutes or until chicken changes its color. Then add tikka seasoning and cook for 5 to 6 minute more. Set aside.

2 .
In a pan melt butter, add chicken and cook for 3 to 4 minutes. Add milk, oregano, paprika, black pepper, salt and mix well. Cook for 3 to 4 minutes or until it gets thicken. Then add cream, cook for 2 to 3 minutes until you get creamy texture. Your creamy chicken filling is ready, set aside.

3 .
In a pan add milk, chili sauce, ketchup, salt and mix well and cook for 3 to 4 minutes.Then add cheddar cheese, mix well and cook until it gets thicken.Your cheesy dip is ready. Set aside.

4 .
In a chopper add Kurkure and crush them well.

5 .
Take chili, place a cut in center and deseed them. Fill half of the chilies with tikka chicken filling and half with creamy chicken filling.

6 .
Take chilies, coat them flour, then dip in egg and coat in crushed Kurkure. Repeat thus process, dip the chilies in egg and coat in crushed Kurkure.

7 .
Now deep fry chilies for 2 minutes or until light golden brown. Serve with cheesy dip and enjoy.

8 .
Your tasty Chili Bites are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں تکہ سیزننگ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

2 .
ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں چکن ڈالیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں دودھ، اوریگانو، پیپریکا، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں کریم ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، کریمی چکن فلنگ تیار ہے۔

3 .
ایک پین میں دودھ، چِلی سوس، کیچپ اور نمک ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں چیڈر چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اچھی طرح پکنے تک پکائیں، چیزی ڈِپ تیار ہے۔

4 .
ایک چوپر میں کُرکُروں کو اچھی طرح چوپ کر لیں۔

5 .
اب سبز مرچ لے کر اس کو درمیان سے کٹ لگا کر اس میں تکہ چکن اور کریمی چکن فلنگ بھر دیں۔

6 .
پھر ان مرچوں کو میدہ میں کوٹ کر کے انڈے میں ڈِپ کریں اور کٹے ہوئے کُرکُروں میں کوٹ کریں۔اب دوبارہ ان مرچوں کو میدہ میں کوٹ کر کے انڈے میں ڈِپ کریں اور کٹے ہوئے کُرکُروں میں کوٹ کریں۔

7 .
پھر مرچوں کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔چیزی ڈِپ کے ساتھ سرو کریں۔

8 .
مزیدار چِلی بائٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips