Recipes

More

Chicken Vegetable Noodles Recipe

Chicken Vegetable Noodles Recipe

Research Content

Kids love noodles, so here we have a healthier Chicken Vegetable Noodles Recipe for them. Your kids would love to help you out to make yummy Chicken Vegetable Noodles. Do try this recipe with them and share your feedback with us.

Ingredients for stock:
1/2 kg Chicken (with bones)
3 cloves Garlic
5-6 Black peppercorns
Salt to taste
1 small piece Ginger
Ingredients for Noodles:
2 pack Noodles
1/2 tsp Black pepper
1/2 tsp White pepper
1/2 tsp Soy sauce
2 tsp Chili sauce
1/2 tsp Vinegar
Salt to taste
1/2 cup Chicken (shredded)
1 tsp Garlic (chopped)
1/4 cup Carrot (julienne)
1/4 cup Green capsicum (julienne)
1/4 cup Yellow capsicum (julienne)
1 cup Chicken stock

Directions:
In a pan add water, chicken, black pepper, ginger and garlic.
Cook for 15 to 20 minutes. And your stock is ready.
Separate the stock for later use and shred the chicken.
In another pan boil water and cook noodles until 80% done.
In a pan add oil and sauté garlic for a minute.
Then add soy sauce, chili sauce, vinegar, black pepper, white pepper, salt and chicken.
Then add carrots, capsicums and stock. Add cooked noodles and let it simmer for 5 to 6 minutes.
Your soupy noodles are ready to serve.

یخنی بنانے کے اجزاء:
چکن ہڈیوں کے ساتھ آدھا کلو
لونگ 3عدد
ثابت کالی مرچ 5-6
نمک حسبِ ذائقہ
ادرک 1چھوٹا پیس
نوڈلز بنانے کے اجزاء:
نوڈلز 2پیکٹ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
سویا سوس آدھا چائے کا چمچ
چِلی سوس 2چائے کے چمچ
سرکہ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
باریک کٹا ہوا چکن آدھا کپ
لہسن 1چائے کا چمچ
گاجریں 1چوتھائی کپ
سبز شملا مرچ 1چوتھائی کپ
پیلی شملا مرچ 1چوتھائی کپ
چکن یخنی 1کپ

ترکیب:
ایک پین میں پانی،چکن، کالی مرچ، ادرک اور لہسن ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں، یخنی تیار ہے۔
اب یخنی کو نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں اور چکن باریک باریک کاٹ لیں۔
پھر ایک پین میں پانی گرم کر کے نوڈلز ابال لیں جب تک اسی فیصد پک جائیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے ایک منٹ بھون لیں۔
پھر سویا سوس، چِلی سوس، سرکہ، کالی مرچ، سفید مرچ، نمک،چکن، گاجریں،شملا مرچ،یخنی اور ستر فیصد پکے ہوئے نوڈلز ڈال کر پانچ سے چھ منٹ دم پر رکھ دیں۔
مزیدار چکن نوڈلز تیار ہیں۔

Recipe Tips