Recipes

More

Chicken Vegetable Masala Biryani Recipe

Chicken Vegetable Masala Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Ever tried something as unique and tasty as Chicken Vegetable Masala Biryani (Chinese Biryani) ? Try out this major twist in your masala rice recipe. Chicken Vegetable Masala Biryani made with Guard Rice is for all those who like to try new flavors. Give this delicious recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken vegetable masala:
Ingredients for Boiled Rice:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pot. Sauté ginger garlic paste for a minute. Add chicken and cook until changes color. Now add salt, soy sauce, vinegar, hot sauce and cook for 2 minutes or until water dries out.

2 .
Add carrots, capsicum, cabbage, French beans, corn, black pepper, white pepper, red chili flakes and cook for 3-4 minutes.

3 .
Your chicken vegetable masala is ready. Take off flame.

4 .
In a bowl add water and Guard Basmati Rice and soak for 25 minutes.

5 .
In a pot, bring water to boil, add salt, oil, bay leaf, star anise, cumin seeds, and vinegar.

6 .
Add soaked rice and boil until 80% rice is done. Strain and set aside.

7 .
In a pot spread the layer of boiled rice, chicken vegetable masala and rice again. Cover with lid and steam for 10-12 minutes on low flame.

8 .
Dish out and garnish with coriander. Your Chicken Vegetable Masala Biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن ویجیٹیبل مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈا ل کر ایک منٹ پکائیں۔ اب اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں نمک، سویا سوس، سرکہ اور ہاٹ سوس ڈال کر دو منٹ یا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں گاجریں، شملا مرچ، بند گوبھی، سبز پھلیاں، سویٹ کارن، کالی مرچیں، سفید مرچیں اور کٹی لال مرچیں ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

3 .
مزیدار چکن ویجیٹیبل مصالحہ تیار ہے۔

4 .
چاول ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی اور چاول ڈال کر پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں نمک، کھانے کا تیل، تیز پات، بادیان، ذیرہ اور سرکہ ڈالیں۔

6 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے ایک برتن میں ابلے ہوئے چاول، چکن ویجیٹیبل مصالحہ اور دوبارہ ابلے ہوئے چالوں کی تہہ لگا کر ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ ہلکی آنچ پر دم پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار چکن ویجیٹیبل مصالحہ بریانی تیار ہے،سبز دھنیے سے گارنش کرکے سروکریں۔

Recipe Tips