We took wonton to another level, presenting Chicken Tikka Wonton Recipe. Use K&N’s Tikka Toppingz n Fillingz and make some super delicious chicken tikka wonton this weekend. ...
Read More
We took wonton to another level, presenting Chicken Tikka Wonton Recipe. Use K&N’s Tikka Toppingz n Fillingz and make some super delicious chicken tikka wonton this weekend.
Less Content
  • Cheesy Tikka wontons
  • Ingredients for filling:
  • K&N's Tikka Topping as required
  • Oil 1/2 tbsp
  • Butter 2 tbsp
  • Ginger Garlic Paste 1 tbsp
  • Chili sauce 2 tbsp
  • Paprika 1/2 tsp
  • Salt to taste
  • Mozzarella Cheese 1 cup
  • Cheddar Cheese 1/2 cup
  • Milk 1/4 cup
  • Mayonnaise 3 tbsp
  • Oregano 1 tsp
  • Wonton sheets as required
  • Ingredients for pineapple sweet & sour sauce:
  • Brown sugar 1/2 cup
  • White vinegar 1/4 cup
  • Soy sauce 1 tbsp
  • Ketchup 2 tbsp
  • Garlic powder 1/2 tsp
  • Pineapple juice 1 cup
  • Salt to taste
  • Cornstarch 1 tbsp
  • Ingredients for binding:
  • All-purpose flour 1/2 cup
  • Water as required
  • Salt to taste
  • White pepper 1/2 tsp
  • Oil for frying
  • Directions for filling:
  • Prepare K&N's Tikka topping as per the instructions on pack. Set aside.
  • In a pan heat oil, melt butter, add ginger garlic paste and sauté for a minute.
  • Then add chili garlic sauce, salt ,paprika, mozzarella cheese & cheddar cheese, milk, oregano and mayonnaise.
  • Mix well on medium low flame until you get thicken consistency. Turn off the flame.
  • Add preparedK&N's Tikka topping in it and mix until well combined. Filling is ready.
  • Directions for pineapple sweet and sour sauce:
  • In a saucepan add pineapple juice, brown sugar, white vinegar, soy sauce, ketchup, garlic powder and salt.
  • Cook on low medium flame for 1 to 2 minutes and keep stirring.
  • Then add cornstarch mix well and cook for 2 to 3 minutes more. Remove from the stove your sauce is ready.
  • Assembling:
  • In a bowl mix flour, salt and white pepper. Add water as required and make a thick paste.
  • Layer a square wonton sheet on a cutting board. Place some filling in the middle of the sheet.
  • Apply flour paste on the sides of the sheet.
  • Fold the sheet in half to form a triangle. Wet the two side corners of the triangle, gently pull them together and press firmly. The center corner should stick out slightly.
  • In a pan heat oil and deep fry wonton until light golden brown.
  • Serve cheesy tikka wontons with sweet and sour sauce.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 30 minutes
  • Serving: 5-6 persons

چیزی تکہ وون ٹون ریسپی
فلنگ بنانے کے اجزاء:
K&N’s Tikka Topping حسبِ ضرورت
کھانے کا تیل آدھا کھانے کا چمچ
مکھن 2کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
پیپریکا آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
موزریلا چیز 1کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
دودھ 1چوتھائی کپ
مایونیز 3کھانے کے چمچ
اوریگانو 1چائے کا چمچ
وون ٹون شیٹ حسبِ ضرورت
سوس بنانے کے اجزاء:
براؤن شوگر آدھا کپ
سفید سرکہ 1چوتھائی کپ
سو یا سوس 1کھانے کا چمچ
کیچپ 2کھانے کے چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
اننا س جوس 1کپ
نمک حسب ِ ذائقہ
کارن سٹارچ 1کھانے کا چمچ
بائنڈنگ کے اجزاء:
میدہ آدھا کپ
پانی حسبِ ضرورت
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
فلنگ بنانے کی ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s Tikka topping تیار کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں مکھن پگھلا کر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں چِلی گارلک سوس، نمک، پیپریکا، موزریلا چیز، چیڈر چیز، دودھ اوریگانو اور مایونیز ڈال کر تما م اجزا اچھی طرح مکس کریں اور چولہا بند کر دیں۔
اب اس میں تیار کیا ہوا K&N’s Tikka topping ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، فلنگ تیار ہے۔
سویٹ اینڈ سار سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں انناس جوس، براؤن شوگر، سفید سرکہ، سویا سوس، کیچپ، لہسن پاؤڈر اور نمک ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر ایک سے دو منٹ پکائیں۔
اب اس میں کارن سٹارچ ڈا ل کر دو سے تین منٹ اچھی طرح پکائیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک باؤل میں میدہ، نمک، سفید مرچ اور پانی ڈال کر گاڑھی پیسٹ بنا لیں۔
اب ایک کٹنگ بورڈ پر وون ٹون شیٹ کی تہہ لگائیں اور اس کے درمیانی تھوڑی فلنگ رکھ دیں۔
پھر اس شیٹ کی سائیڈوں پر پیسٹ لگاکر شیٹ کو تکون کی شکل میں فولڈ کرلیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے وون ٹون کو لائٹ گولدن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار وون ٹون تیار ہیں سوس کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 30منٹ
افراد: 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *