Chicken Tikka Rice: A dish full of Rice appended with tasty Tikka makes a one appetizing meal. Try our Chicken Tikka Rice and do share your comments with us. ...
Read More
Chicken Tikka Rice: A dish full of Rice appended with tasty Tikka makes a one appetizing meal. Try our Chicken Tikka Rice and do share your comments with us.
Less Content
  • Ingredients for gravy:
  • 400gm K&N’s Chicken Tikka Chunks
  • 2 tbsp Oil
  • 1 cup Yogurt
  • 4 Tomatoes (puree)
  • 4 tbsp Cream
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tsp White pepper powder
  • 2 tbsp Tikka masala
  • Salt to taste
  • 2 tsp Lemon juice
  • Coal for smoke
  • Green coriander (chopped) for garnish
  • Ingredients for Mayo Sauce:
  • 1 cup Mayonnaise
  • 1/2 cup Tomato Ketchup
  • Salt to Taste
  • 1 tbsp Sriracha Sauce
  • 1/2 tsp Black Pepper
  • 1 tsp Garlic Powder
  • Ingredients for rice:
  • 2 cups Rice (soaked)
  • 1 K&N’s Stok
  • 1 tbsp oil
  • 1/2 cup Onion (sliced)
  • 2 Green chilies (chopped)
  • 1/4 cup Tomato (chopped)
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Garlic garlic paste
  • 1/2 tsp Cumin seeds
  • 1/2 tsp Garam masala powder
  • Salt to taste
  • Directions for gravy:
  • Prepare K&N’s Chicken Tikka Chunks as per the instructions on the pack. Set aside.
  • In a pan heat oil and sauté ginger garlic paste in it for a minute.
  • Then add yogurt, tomato puree, tikka masala, salt, white pepper and lemon juice.
  • Cook gravy on medium low heat for 8 to 9 minutes.
  • Then add prepared K&N’s Chicken Tikka Chunks, cream in gravy and cook for 2 minutes.
  • In end heat coal, put a foil cup in pan, place hot coal, drizzle oil on top and smoke your gravy for 2-3 minutes.
  • Directions for Mayo Sauce:
  • In a bowl add mayonnaise, tomato, ketchup, salt, sriracha sauce, black pepper, and mix them well, set aside.
  • Directions for rice:
  • Heat oil in a pan, add onion and cook until translucent.
  • Then add ginger garlic paste, cumin seeds, green chilies and cook for a minute.
  • Then add tomatoes, K&N’s Stok, salt, garam masala powder, red chili powder and cook for 3 to 4 minutes. Add water if required.
  • Then add soaked rice, 1 cup water and let it boil uncovered on medium low flame until it starts simmering.
  • When water almost dries out, cover and simmer for 4 to 5 minutes on low flame.
  • Your rice is ready. Serve with gravy and enjoy.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

3-4 persons

گریوی بنانے کے اجزاء:
K&N’s Chicken Tikka Chunks 400گرام
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
دہی 1کپ
پسے ہوئے ٹماٹر 4عدد
کریم 4کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
تکہ مصالحہ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لیموں کارس 2چائے کے چمچ
کوئلہ دھواں دینے کے لئے
سبز دھنیا گارنش کے لئے
مایو سوس بنانے کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
ٹماٹو کیچپ آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سریراچا سوس 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چاول بنانے کے اجزاء:
بھگوئے ہوئے چاول 2کپ
K&N’s Stok 1عدد
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
پیاز آدھا کپ
سبز مرچیں 2عدد
ٹماٹر 1چوتھائی کپ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

گریوی بنانے کی ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s Chicken Tikka Chunksتیار کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں دہی، پسے ہوئے ٹماٹر، تکہ مصالحہ، نمک، سفید مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر گریوی کو درمیانی ہلکی آنچ پر آٹھ سے نو منٹ پکائیں۔
اب اس میں تیار کئیہو ئےK&N’s Chicken Tikka Chunksاور کریم ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔
پھر آخر میں کوئلہ گرم کر کے ایک کپ میں فوائل رکھیں اور اس پر گرم کوئلہ رکھ دیں۔
اب اس پر آئل ڈال کر گریوی کو دو سے تین منٹ دھواں دیں، گریوی تیار ہے۔
مایوسو س بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، ٹماٹو کیچپ، نمک، سریراچا سوس، کالی مرچ اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
چاول بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور تھوڑا سا پکا لیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔
پھر اس میں ٹماٹر، K&N’s Stok، مک، گرم مصالحہ پاؤڈراور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں، (اگر ضرورت ہو تو پانی بھی ڈالیں)۔ اب بھگوئے ہوئے چاول اور ایک کپ پانی ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر
جب پانی تقریباَ خشک ہوجائے تو ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ دم پر رکھ دیں۔
مزیدار رائس تیار ہیں، گریوی کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *