Recipes

More

Chicken Tikka Handi Recipe

Chicken Tikka Handi Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Chicken Tikka Handi is one perfect recipe to try out this weekend for your meal. Simple yet delicious and full of flavors, this recipe is the best you want to have. Try out this Chicken Tikka Handi Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Tikka Masala:
Ingredients for Chicken Tikka Preparation:
Ingredients for Chicken Tikka Handi:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add black pepper, salt, turmeric powder, red chili powder, red chili flakes, coriander seeds, cumin powder, nutmeg, mace, chaat masala, garlic powder and grind into fine powder. Your Tikka masala is ready.

2 .
In a bowl add chicken, lemon juice, yogurt, tikka masala, yellow food color and mix well. Marinate for 15-20 minutes.

3 .
In a pan heat oil and add marinated chicken, cook for 3-4 minutes and give smoke. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Now add ginger garlic paste and cook for a minute.

5 .
Now add tomato puree, tikka masala and cook for 5-6 minutes. Add cooked chicken and cook for 10-15 minutes or until fully done.

6 .
Now add yogurt, salt, red chili flakes, red chili powder and mix well. Cover and cook for 3-4 minutes.

7 .
Add cream and cook for 2-3 minutes. Add green chilies and ginger and dish out.

8 .
Your Chicken Tikka Handi is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تکہ مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرینڈ ر میں کالی مرچیں، نمک، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، سوکھا دھنیا، ذیرہ پاؤڈر، جائفل، جاوتری، چاٹ مصالحہ اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں، تکہ مصالحہ تیار ہے۔

2 .
چکن تکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، لیموں کا رس، دہی، تکہ مصالحہ اور پیلا کھانے کا رنگ ڈا ل کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ ہونے دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں اور کوئلے سے دھواں دیں۔

4 .
چکن تکہ ہانڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں ٹماٹوپیورے اور تکہ مصالحہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب اس میں پکا ہوا چکن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ یا اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں دہی، نمک، کٹی لال مرچیں اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ڈھکن سے ڈھک کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں کریم ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور اب اس پر سبز مرچیں، ادرک ڈال دیں۔

8 .
مزیدار چکن تکہ ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips