Recipes

More

Chicken Taquito Recipe

Chicken Taquito Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Presenting you Chicken Taquito made with K&N’s Fiery Fingers which is here to tempt you with every bite. Filled with Creamy Spinach filling and chicken pieces, this is a must have in your teatime or breakfast. Try out this Chicken Taquito and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Combine flour, salt, and baking powder in a bowl and mix dry ingredients until well combined. Now add the oil and water. Mix well until the dough begins to come together and form a shaggy ball. Knead for 1-2 minutes and Rest for 20 minutes.

2 .
Place on board and divide the dough into 8 equal parts. Roll each dough piece into a round circle, about 6-7 inches in diameter, keep the work surface and rolling pin lightly floured.

3 .
Place one dough circle onto the preheated pan and allow to cook for 1 minute. Remove from pan with tongs and stack in a covered container or zippered bag to keep the tortillas fresh.

4 .
In a bowl add cream, lemon juice, milk and mix well. Let it rest overnight.

5 .
Add cream cheese, and sour cream to a mixing bowl and stir until smooth. Add spinach, cheddar cheese, cumin powder, garlic powder, chili powder, salt, black pepper powder and toss to combine. Taste and add more seasoning, if needed.

6 .
Prepare K&N’s Fiery Fingers as per instructions on the pack.

7 .
Place a large spoonful of filling in a line along each tortilla and top it with Prepared K&N's Fiery Fingers and roll tightly. Secure with a toothpick if needed.

8 .
Heat oil in a large skillet. Once hot (the tortillas should sizzle immediately when added to the oil). Fry the taquitos in small batches, for a few seconds on each side, until they are golden and crispy on all sides. Place them on a paper towel lined plate.

9 .
Garnish them with onion, tomatoes, coriander, sour cream and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹورٹیلا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی مکس کر لیں۔اب اس میں پانی اور کھانے کا تیل ڈال کر مکس کر یں اور ایک سے دو منٹ ڈو گوندھ کر بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ کر چھ سے سات انچ کے پیڑے بنا لیں اور بیلنے سے بیل لیں۔

3 .
پھر بیلی ہوئی روٹی کو پہلے سے گرم توے پر ایک منٹ پکا لیں۔اب تیار کئے ہوئے ٹورٹیلا کو ائیر ٹائٹ بیگ میں رکھ کے محفوظ کر لیں۔

4 .
سار کریم بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں کریم، لیموں کا رس اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پالک مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں کریم چیز اور سار کریم ڈال کر مکس کر لیں۔اب اس میں پالک، چیڈر چیز، ذیرہ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، چِلی پاؤڈر، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ٹوس کر لیں۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق فائیری فنگرز تیار کر لیں۔

7 .
اب پالک مکسچر کو ٹورٹیلا پر لگائیں اور اس پر تیار کی ہوئی فائیر ی فنگرز رکھ کر رول کر لیں اور ٹوتھ پِک سے بند کر دیں۔

8 .
اب ایک بڑے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے تیار کئے ہوئے ٹورٹیلا کو ہر سائیڈ سے گولڈن اور کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
پھر پیاز، ٹماٹر، دھنیے اور سار کریم سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips