While the restaurants are closed are you missing your favourite chicken steak? We are here to help! Presenting a perfectly cooked chicken steak with mushroom sauce. A complete meal to cater your dine out cravings! ...
Read More
While the restaurants are closed are you missing your favourite chicken steak? We are here to help! Presenting a perfectly cooked chicken steak with mushroom sauce. A complete meal to cater your dine out cravings!
Less Content
  • 7up mushroom steak
  • Ingredients for steak:
  • Chicken fillets 4
  • Salt to taste
  • Black pepper 1 tsp
  • Oil 1 tbsp
  • Ingredients for mushroom sauce:
  • Milk 1 cup
  • Cream 1 cup
  • Mushroom slices 1 cup
  • 7up 1 cup
  • Demi-glace powder 3 tbsp
  • Black pepper 1/2 tsp
  • Salt to taste
  • Oregano 1/2 tbsp
  • Garlic (chopped) 1 tbsp
  • Butter 1 tbsp
  • Ingredients for mashed potatoes:
  • Potatoes (mashed & boiled) 1/2 kg
  • Cheddar cheese 1 cup
  • Black pepper 1/4 tsp
  • Milk 1/2 cup
  • Butter 2 tbsp
  • Sideline veggies:
  • Carrots 1 cup
  • Broccoli 1 cup
  • Peas 1/2 cup
  • Fresh beans 6-7
  • Salt to taste
  • Black pepper 1/4 tsp
  • Directions for chicken fillets:
  • In a bowl add chicken fillets, salt, black pepper and oil. Marinate it for 10 to 15 minutes.
  • Heat up a grill pan; grill marinated chicken fillets from each side for 4 to 5 minutes. Set aside.
  • Directions for mushroom sauce:
  • In a pan add butter, then add garlic and sauté it for a minute.
  • Then add mushrooms and cook for 1 to 2 minutes on medium low flame.
  • Now add milk, black pepper, salt, demi-glace powder, oregano and cook for 1 or 2 minutes.
  • Add 7up, mix it well and cook for 2 to 3 minutes.
  • Lastly add cream; mix it well and cook for 4 to 5 minutes or until you reach your desired consistency.
  • Your mushroom sauce is ready. Set aside.
  • Directions for cheesy mashed potatoes:
  • In a pan add butter, milk, cheese and whisk it well until dissolved.
  • Then add mashed potatoes, black pepper and mix it well on high flame.
  • Keep stirring until they are soft and fluffy. Your mashed potatoes are ready. Set aside.
  • Directions for veggies:
  • In a pot add water; turn the flame off once the water starts boiling.
  • First add carrots and take it off after two minutes. Then add broccoli, peas and lastly add French beans.
  • In a pan add blanched veggies, salt, black pepper and toss on high flame for 2 to 3 minutes.
  • Assembling:
  • In a plate place grilled chicken fillet and drizzle mushroom sauce on top.
  • Serve with mashed potatoes and veggies. Your tasty steak is ready to serve.
  • Preparation time: 15-20 minutes
  • Cooking time: 30-35 minutes
  • Serving: 3-4 persons

چکن سٹیک وِد مشروم سوس ریسپی
سٹیک بنانے کے اجزاء:
چکن فلٹس 4عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
کھا نے کا تیل 1کھانے کا چمچ
مشروم سوس بنانے کے اجزاء:
دودھ 1کپ
کریم 1کپ
مشروم سلائس 1کپ
7up 1کپ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
اوریگانو آدھا کھانے کا چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
مکھن 1کھانے کا چمچ
کٹے ہوئے آلو بنانے کے اجزاء:
ابلے اور کٹے ہوئے آلو آدھا کلو
چیڈر چیز 1کپ
کا لی مرچ 1چوتھائی چا ئے کا چمچ
دودھ آدھا کپ
مکھن 2کھانے کے چمچ
سبزیاں:
گاجریں 1کپ
بروکولی 1کپ
مٹر آدھا کپ
تازہ پھلیاں 6-7عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چوتھائی چائے کا چمچ
چکن فلٹس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں چکن فلٹس، نمک، کا لی مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر دس سے پندرہ منٹ میرینیٹ کر لیں۔
اب ایک گرِل پین گرم کر کے اس پر میرینیٹ کئے ہوئے چکن ٖفلٹس رکھیں اور دونوں سائیڈوں سے چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
مشروم سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں مکھن اور لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں مشروم ڈال کر ایک سے دو منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں۔
پھر اس میں دودھ، کالی مرچ، نمک اور اوریگانو ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔
اب اس میں سیون اپ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر آخر میں اس میں کریم ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں، مشروم سوس تیار ہے۔
چیزی میشڈ پٹاٹو بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں دودھ، مکھن اور چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں ابلے، کٹے ہوئے آلو اور کالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کریں۔
مزیدار میش کئے ہوئے آلو تیار ہیں۔
ویجی ترکیب:
ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو چولہا بند کر دیں۔
اب اس میں گاجریں ڈال کر دو منٹ بعد اتار لیں۔
پھر ا س میں بروکولی، مٹر اور پھلیاں ڈالیں۔
اب اس میں سبزیاں، نمک اور کالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر مکس کریں۔
اسمبلنگ:
ایک پلیٹ میں گرل کیا ہوا چکن رکھیں اور اس پر مشروم سوس ڈال دیں۔
اب میش کئے ہوئے آلو اور تیار کی ہوئی سبزیوں کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 30-35منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *