Recipes

More

Chicken Spiral Skewers Recipe

Chicken Spiral Skewers Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

These Chicken Spiral Skewers are really quick but give a very unusual and tasty result. Strips of chicken spiraled and dipped in chili sauce can be served alone or with rice. Do try this Chicken Spiral Skewers this weekend and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take chicken breast piece and cut into fillets. Now cut the fillets into long strips and keep them aside.

2 .
Take a bowl and add red chili powder, turmeric powder, gram flour, salt, black pepper powder, chili sauce, soy sauce, coriander powder, coriander green, corn flour and water and mix well. Now add the chicken strip and marinate for about 15-20 minutes.

3 .
Now take the chicken strips and turn them into spiral shape. Thread them on wooden skewers and do the same for rest of the chicken.

4 .
Heat oil in a pan and cook each side for 2-3 minutes or until fully cooked and light golden in color.

5 .
In a bowl add ketchup, brown sugar, Worcestershire sauce, salt, chili sauce, red chili flakes and whisk well.

6 .
Serve with hot Chicken Spiral Skewers.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے چکن بریسٹ پیس لے کر ان کو فلٹس کی شکل میں کاٹ لیں۔اب فلٹس کو لمبی سٹرِپس میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک باؤل میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، بیسن، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، چِلی سوس، سویا سوس، دھنیا پاؤڈر، سبز دھنیا، کارن فلار اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں چکن سٹرِپس ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
اب چکن سٹرِپس کو جلیبی(سپائرل) کی شکل میں بنا لیں اور لکڑی کی سیخوں پر لگا لیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن کو ہر سائیڈ سے دو سے تین منٹ یا اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
چِلی سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں کیچپ، براؤن شوگر، ووسٹر شائر سوس، نمک، چِلی سوس اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

6 .
مزیدار چکن سپائرل سکیورز تیار ہیں۔

Recipe Tips