Recipes

More

Chicken Samosa Recipe | Mat Samosa Recipe

Chicken Samosa Recipe | Mat Samosa Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

Chicken Samosa: Presenting everyone's favorite Tea Time Snack Chicken Samosa in Mat shape. Try out this crunchy Chicken Samosa and give your feedback.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take a bowl add flour, salt, carom seeds, oil and mix well. Add water as required and knead dough. Rest it for 10 to 15 minutes.

2 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste, chicken mince and cook for 15 to 20 minutes until it water dries out.

3 .
Then add salt, red chili powder, garam masala, cumin powder, coriander powder, turmeric and cook for 5 to 10 minutes. Then add coriander leaves, capsicum, bell peppers and mix well. In last add cream and cook it for 2 to 3 minutes. And your filling is ready.

4 .
Take the dough gives it chatai shape and fill it with chicken filling.

5 .
Heat oil in a pan and shallow fry it until light golden brown.

6 .
Your Chicken Samosas are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ کے لئے ڈو گوندھ لیں۔

2 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈالیں اور ایک منٹ تک بھون لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور چکن قیمہ ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ تک اچھی طرح پکائیں۔

3 .
پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور ہلدی ڈال کر پانچ سے دس منٹ اچھی طرح پکائیں۔اب اس میں دھنیے کے پتے، سبز شملا مرچ، نارنگی شملا مرچ اور لال شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر آخر میں اس میں کریم ڈالیں اور دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب ڈو کو میٹ کی شکل میں بنا کر اس میں فلنگ بھر دیں۔

5 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے بنائے ہوئے سموسے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
مزیدار چکن/میٹ سموسہ تیار ہے۔

Recipe Tips