Recipes

More

Chicken Roulade with Fiery Chicken Fries Recipe | Magic Meals with Coca-Cola

Chicken Roulade with Fiery Chicken Fries Recipe | Magic Meals with Coca-Cola

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Chicken Roulade with Fiery Chicken Fries is a delectable meal combination that's as tasty as it looks. When served with a glass of Coca-Cola this magical meal becomes irresistible. Try out this Saucy Chicken Roulade with Fiery Chicken Fries and double the joy of your family time. 

 Ingredients

Ingredients for Spinach Filling:
Ingredients for lemon butter sauce:
Ingredients for Sauteed Veggies:
Ingredients for Chicken Roulade:
Ingredients for Dry Batter:
Ingredients for Liquid Batter:
Ingredients for Bread crumbs mixture:
Ingredients for Fiery Chicken Fries:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil. Add spinach and boil until fully done. Strain and set aside. In a pan heat oil and add boiled spinach leaves, mushrooms, white pepper, salt, oregano and cook for 2 minutes. Add cream and cook for 1 minute. Your spinach filling is ready set aside.

2 .
In a pan heat butter and add garlic. Cook for a minute. Add chicken stock, black pepper, salt, lemon juice, honey and simmer for 1-2 minutes. Add parsley and cook for a minute. Your lemon butter sauce is ready.

3 .
In a pan heat oil and add broccoli, potatoes, carrot, French string beans, salt, black pepper, oregano and cook for 2-3 minutes over high flame. Your sautéed veggies are ready.

4 .
Take chicken breast and place cling film on it. Hammer it lightly to flatten it. Now remove the cling film and season it with salt and black pepper. Now add spinach filling on the seasoned chicken breast. Roll the chicken breast in chicken roulade shape.

5 .
Wrap it in cling film and then foil paper. Now in a pot heat water and bring it a boil. Add wrapped chicken roulades and cover and boil for 25-30 minutes.

6 .
Take them out and unwrap the chicken roulades. Now heat oil on a pan and place the boiled chicken roulades on it. Cook each side until golden in color. Slice them up and your Chicken Roulades are ready.

7 .
In a bowl add flour, paprika powder, red chili flakes, garlic powder, red chili powder and salt. Mix well and your dry batter is ready. Set aside.

8 .
In a bowl add eggs, milk, Kashmiri red chili powder, paprika powder, chili sauce and mix well. your liquid batter is ready. Set aside.

9 .
In a blender add bread crumbs and Kashmiri red chili powder. Blend until lightly flaky. Set aside.

10 .
Take chicken strips and coat them in dry batter, dip in liquid batter and then coat in bread crumbs. Fry them until crispy and fully cooked. Your Fiery Chicken Fries are ready. Serve with Chicken Roulade and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پالکفلنگ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں۔اب اس میں پالک ڈال کرابلنے دیں اور اچھی طرح پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔پھر پالک کو چھان کر ایک طرف رکھ دیں۔ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ابلی ہوئی پالک، مشرومز، سفید مرچ، نمک اوراوریگانو ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں کریم ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ پالک فلنگ تیار ہے۔

2 .
لیمن بٹر سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں چکن یخنی، کالی مرچ، نمک، لیموں کا رس اورشہد ڈال کرایک سے دو منٹ تک ابال لیں۔ پھر اس میں پارسلی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ لیمن بٹر سوس تیار ہے۔

3 .
تلی ہوئی سبزیاں بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بروکولی، آلو، گاجر،سبز پھلیاں، نمک، کالی مرچ اوراوریگانو ڈال کر تیز آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔تلی ہوئی سبزیاں تیار ہیں۔

4 .
چکن رولیڈبنانے کے لئے چکن بریسٹ لیں اور اس پر کلنگ فلم رکھیں اورہیمر سے چپٹا کر لیں۔ اب کلنگ فلم کو ہٹا دیں اور اس پر نمک، کالی مرچ چھڑکیں۔ اب چکن بریسٹ پر پالک فلنگ ڈالیں۔ چکن بریسٹ کو چکن رولیڈشکل میں رول کرلیں۔

5 .
اسے کلنگ فلم میں لپیٹ کر فوائل پیپر میں لپیٹ لیں۔ اب ایک برتن میں پانی گرم کریں اور ابال لیں۔ پھر اس میں لپیٹے ہوئے چکن ڈالیں اور ڈھانپ کرپچیس سے تیس منٹ تک ابالیں۔

6 .
اب انہیں باہر نکالیں اور چکن رولیڈز کو کھول دیں۔پھر ایک پینمیں کھانے کا تیل گرم کرکے اس پر اُبلے ہوئے چکنرولیڈ رکھیں اور ہر طرف سے گولڈن ہونے تک پکا لیں۔ ان کو سلائس کریں اور چکن رولیڈز تیار ہیں۔

7 .
ڈرائی بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، پیپریکا پاؤڈر،کٹی لال مرچیں، لہسن پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور نمکڈال کراچھی طرح مکس کریں۔ڈرائی بیٹر تیار ہے۔

8 .
لیکوڈ بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، دودھ، کشمیری لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر اورچلی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔لیکوڈ بیٹر تیار ہے۔

9 .
بریڈ کرمز مکسچر بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بریڈ کرمز اور کشمیری لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

10 .
فائیری چکن فرائز بنانے کے لئے چکن سٹرپس کو ڈرائی بیٹر میں کوٹ کرڈرائی بیٹر میں ڈال کر بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں اور کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں۔ فائری چکن فرائز تیار ہیں۔

Recipe Tips