Chicken Roast Recipe | Lebanese Chicken Roast

  • VIEWS
    3953

Research Content

Chicken Roast : Succulent Chicken Roast weekend special recipe. This Chicken Roast is prepared with Lebanese method. Give it a try and and share your experience.

Ingredients for chicken:
1 whole Chicken (with skin)
2 tbsp Butter
2 tbsp Olive oil
Salt to taste
1 tbsp Lemon juice
1 tbsp Black pepper powder
1 tbsp red chili powder
1 tbsp Garlic paste
Ingredients for dipping:
1/2 cup Yogurt (drained)
1 tbsp Olive oil
1 tsp Lemon juice
Salt to taste
1 tsp Garlic paste
1 tbsp Green onion (chopped)
Ingredients for rice:
1 cup Rice
1 tsp Yellow food color
Salt to taste
1 tbsp Peanuts
1 tbsp Almonds
1 tbsp Cashew nuts

Directions for chicken:
In a bowl add butter, olive oil, salt, lemon juice, black pepper, red chili powder, garlic paste and ,mix well.
Marinate the whole chicken with mixture and keep in the fridge for 6 hours or overnight.
Cover in aluminum foil and bake at 250 degree for 20 minutes.
Then bake again without aluminum foil until light brown.
Directions for dipping:
In a bowl add yogurt, olive oil, lemon juice, salt, garlic paste and green onion.
Mix all the ingredients well and your dipping is ready.
Directions for rice:
Take a pot add water, oil, food color, salt, peanuts, almond, cashew nuts and rice.
Cook on medium heat until water dries out.
Simmer rice on low heat for 5 to 6 minutes and serve hot.

چکن بنانے کے اجزاء:
چکن 1عدد
مکھن 2کھانے کے چمچ
زیتو ن کا تیل 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ڈِپنگ کے اجزاء:
دہی آدھا کپ
زیتون کا تیل 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
سبز پیاز 1کھانے کا چمچ
چاول بنانے کے اجزاء:
چاول 1کپ
پیلا کھانے کا رنگ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
مونگ پھلی 1کھانے کا چمچ
بادام 1کھانے کا چمچ
کاجو 1کھانے کا چمچ

چکن ترکیب:
ایک باؤل میں مکھن، زیتون کا تیل، نمک، لیموں کا رس، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر اور لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب چکن کو اس مکسچر میں اچھی طرح میرینیٹ کر کے چھ گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر ایلومینیم فوائل میں ڈھانپ کر 250کے ٹمپریچر پر بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
اب دوبارہ ایلومینیم فوائل کے بغیر لائٹ براؤن ہونے تک بیک کریں۔
ڈِپنگ ترکیب:
ایک باؤل میں دہی، زیتون کا تیل، لیموں کا رس، نمک، لہسن پیسٹ اور سبز پیاز ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔
چاول بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں پانی، کھانے کا تیل، کھانے کا رنگ، نمک، مونگ پھلی، بادام، کاجو اور چاول ڈال کر درمیانی آنچ پر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔
اب چاولوں کو ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ دم پر رکھ دیں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again