Recipes

More

Chicken Roast Recipe | Lebanese Chicken Roast

Chicken Roast Recipe | Lebanese Chicken Roast

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

Research Content

Chicken Roast : Succulent Chicken Roast weekend special recipe. This Chicken Roast is prepared with Lebanese method. Give it a try and and share your experience.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add butter, olive oil, salt, lemon juice, black pepper, red chili powder, garlic paste and ,mix well. Marinate the whole chicken with mixture and keep in the fridge for 6 hours or overnight.

2 .
Cover in aluminum foil and bake at 250 degree for 20 minutes.

3 .
In a bowl add yogurt, olive oil, lemon juice, salt, garlic paste and green onion. Mix all the ingredients well and your dipping is ready.

4 .
Take a pot add water, oil, food color, salt, peanuts, almond, cashew nuts and rice. Cook on medium heat until water dries out. Simmer rice on low heat for 5 to 6 minutes and serve hot.

5 .
Tasty Lebanese Chicken Roast is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں مکھن، زیتون کا تیل، نمک، لیموں کا رس، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر اور لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب چکن کو اس مکسچر میں اچھی طرح میرینیٹ کر کے چھ گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
پھر ایلومینیم فوائل میں ڈھانپ کر دو سو پچاس کے درجہ حرارت پر بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

3 .
ایک باؤل میں دہی، زیتون کا تیل، لیموں کا رس، نمک، لہسن پیسٹ اور سبز پیاز ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
ایک باؤل میں پانی، کھانے کا تیل، کھانے کا رنگ، نمک، مونگ پھلی، بادام، کاجو اور چاول ڈال کر درمیانی آنچ پر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔اب چاولوں کو ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ دم پر رکھ دیں۔

5 .
مزیدارلبنانی چکن روسٹ تیار ہے۔

Recipe Tips