Enjoy Chicken Reshmi Curry Recipe by Sooperchef.pk

Chicken Reshmi Curry is really a tasty Pakistani Recipe. It takes only 15-20 minutes to cook. A very easy recipe. The perfect mixture of flavor of chicken reshmi curry recipe will make your day warm and happy undoubtedly. Can be served with fried onions creates a great combination of taste. The dry fruits and butter used in this recipe does not only add great taste to it but also makes this dish very special and different from other dishes and also enhances its fragrance. A very simple and perfectly delicious must try recipe. Download Chicken Reshmi Curry Recipe in Urdu & English and Enjoy mouth melting meal with sooperchef.pk. Sooperchef Mobile App is available for Android and IOS Users.

Ingredients for Chicken Reshmi Curry

  • Chicken Boneless (Julian Cutting) 400 g
  • Salt as per taste
  • Red Chili Powder 1 tsp
  • Turmeric 1 tsp
  • Black Pepper Crushed ½ tsp
  • Cooking Oil 3 tbsp
  • Ginger & Garlic Paste 1 tsp
  • Green Chili 2 pieces
  • Coriander Powder 1 tsp
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Cashews, Almonds, Pistachio (Powder) 1tbsp
  • Tomato Puree 4 pieces
  • Butter 1 tbsp
  • Cream 3 tbsp
  • Green Coriander Garnish
  • Hot Water Half cup

Method of Chicken Reshmi Curry Recipe

In a pot, add and marinate chicken, salt, red chili powder, turmeric, black pepper crushed, ginger & garlic paste (1tsp) and keep it in the refrigerator for 30 minutes. In a cooking pot, add cooking oil, ginger & garlic paste (1 tsp), marinated chicken and cook it for 2-3 minutes. Now add, salt, red chili powder, green chili, coriander powder, cumin powder, tomato puree, cashew powder, almond powder, pistachio powder and cook it for 8-10 minutes. Afterward, add butter, cream, green coriander, hot water and cook it for 2-3 minutes on low flame. Your tasty Chicken Reshmi Curry is now ready. Serve it with boiled rice.

اجزاء

  • چکن بون لیس(جولین کٹنگ) 400 گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • لال مرچ پیسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی آدھا چائے کا چمچ
  • کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • ہری مرچ دو عدد
  • دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • کاجو، بادام، پستہ کا پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
  • ٹماٹر پسے ہوئے 4 عدد
  • مکھن ایک کھانے کا چمچ
  • کریم تین کھانے کے چمچ
  • ہرا دھنیا گارنش
  • گرم پانی آدھا کپ

ترکیب
ایک برتن میں چکن ڈالیں اور اس میں نمک،لال مرچ پیسی ہوئی،ہلدی، کالی مرچ کُٹی ہوئی، ادرک لہسن کا پیسٹ ایک چائے کا چمچ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور آدھا گھنٹہ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل ڈالیں اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ایک چائے کا چمچ،تیار کیا ہوا چکن ڈال کر دو سے تین منٹ کے لیے پکائیں۔اب اس میں نمک، لال مرچ پیسی ہوئی، ہری مرچ، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ٹماٹر پیسے ہوئے اور کاجو،بادام،پستہ کا پاؤڈرڈال کر آٹھ سے دس منٹ کے لیے پکا لیں۔اب اس میں مکھن، کریم، ہرا دھنیا، اور گرم پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں۔آپکی مزے دار چکن ریشمی کری تیار ہے۔ اُبلے ہوئے چاولوں کے ساتھ پیش کریں۔

  
Show Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *