Chicken patties are the best and most favorite snack to have with tea and what’s better than freshly home baked chicken patties? Try this amazing recipe of chicken patties & chicken cheese patties and share your feedback with us. ...
Read More
Chicken patties are the best and most favorite snack to have with tea and what’s better than freshly home baked chicken patties? Try this amazing recipe of chicken patties & chicken cheese patties and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for chicken filling:
  • 700g Chicken mince
  • 1 tbsp Green chilies (chopped)
  • 1 tsp Red chili flakes
  • Salt to taste
  • 1 tsp Black pepper powder
  • 1/2 tsp White pepper powder
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1 tsp Turmeric
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1/2 cup Cream
  • Ingredients for cheese stuffing:
  • Cheddar cheese (grated) as required
  • Red bell pepper (diced) as required
  • Capsicum (chopped) as required
  • 1 Egg (beated)
  • Ingredients for puff pastry:
  • 800g Flour
  • 400g Unipuff
  • 1 & 1/2 tsp Salt
  • 1 tbsp Sugar
  • 2 tbsp Oil
  • Water as required
  • Flour (for dusting) as required
  • Direction for puff pastry:
  • In a bowl add flour, salt, sugar, oil and water as required knead it, dough should the normal consistency.
  • Now cover it with the cloth and keep it side for half hour.
  • Now measure the unipuff (required 400g) your unipuff should the on room temperature, then with the help of cutting board place cling on it and put unipuff on it.
  • Tap unipuff with your hands until soft and flat.
  • Now cover it with cling and roll down and make it perfectly flat and keep it aside.
  • Then spread the flour on the surface, now bring the dough and flatten it and make a rectangle shape.
  • Now place the flat unipuff on dough and cover the sides and making it b bookshape, then with the help of rolling pin flat it and roll down.
  • Slowly and patiently spread it like rectangular shape, then cover it with the cloth and keep it aside in fridge half an hour.
  • Do this process at least for three times, every time you have to roll down the dough, then make book shape and keep it aside for half an hour.
  • Bring the dough and roll down with the rolling pin and make a rectangle shape, your puff pastry is ready.
  • Directions for chicken filling:
  • In a pan add oil, garlic, onion and cook until translucent for a minute.
  • Then add chicken mince, green chilies, chili flakes, salt, black pepper, white pepper, turmeric, red chili powder and mix well. Cook for 15 to 20 minutes.
  • Lastly add cream, mix well and your chicken filling is ready.
  • Assembling:
  • Roll down your puff pastry, cut small circles with help of a cutter.
  • For chicken patties: add a spoon of chicken filling and cover it with another puff pastry circle.
  • For cheese patties: add chicken filling on puff, top it with cheese, bell pepper and capsicum.
  • Then place a round shape puff on top.
  • Brush patties with egg and bake in a preheated oven for 25 to 30 minutes at 180 degrees.
  • Your chicken patties and chicken cheese patties are ready to serve.
  • Preparation time: 20-25 minutes
  • Cooking time: 40-45 minutes
  • Serving: 6-7 persons

اجزاء:
میدہ 800گرام
یونی پف 400گرام
نمک 1اورآدھا چائے کا چمچ
چینی 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
میدہ حسبِ ضرورت
چکن فلنگ کے اجزاء:
چکن قیمہ 700گرام
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچیں 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
پیاز 1کپ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
کریم آدھا کپ
چیز سٹفنگ کے اجزاء:
چیڈر چیز حسبِ ضرورت
سرخ شملا مرچ حسبِ ضرورت
شملا مرچ حسبِ ضرورت
پھینٹا ہوا انڈہ 1عدد
ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کپڑے سے ڈھانپ کر ایک گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔
اب چار سو گرام یونی پف لیں اور کٹنگ بورڈ کی مدد سے اس پر کلنگ رکھیں اور پھر اس پر یونی پف رکھ دیں۔
پھر ہاتھوں سے نرم کر لیں اور بیل لیں۔
اب اسے کلنگ سے ڈھانپ کر رول کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر میدہ چھڑک کر ڈوکو بیل لیں اورچکور شکل میں بنا لیں۔
اب یونی پف کو ڈو پر رکھ کرکتاب کی شکل میں فولڈ کر لیں اور بیلنے کی مدد سے بیل لیں۔
پھر اسے آرام سے چکور شکل دیں اور کپڑے سے ڈھانپ کر فریج میں آدھے گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔
اب اسی طریقے کو تقریباََ تین مرتبہ دہرائیں اور ہر دفعہ ڈو کو بیل کر کتاب کی شکل میں فولڈ کر کے ایک گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھنا ہے۔
پھر ڈو کو بیلنے کی مدد سے بیل کر چکور کی شکل بنا لیں اور پف پیسٹری تیار ہے۔
چکن فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل، لہسن اور پیاز ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔
اب اس میں چکن قیمہ، سبز مرچیں، کٹی مرچیں، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ، ہلدی اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

پھر آخر میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، چکن فلنگ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
پف پیسٹری کو بیل کر کٹر کی مدد سے گول شکل میں کاٹ لیں۔
چکن پیٹیز اسمبلنگ:
ایک چمچ چکن فلنگ کا ڈال کر دوسری گول شکل کی پف سے ڈھک دیں۔
چیز پیٹیز اسمبلنگ:
پیسٹری پف پر چکن فلنگ ڈال کر اس پر چیز اور شملا مرچ رکھیں۔
اب اس پر گول شکل کی پف رکھیں۔
پھر پیٹیز کو انڈے سے برش کریں اور پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ بیک کر لیں۔
مزیدار چکن پیٹیز اور چکن چیز پیٹیز تیار ہیں۔
تیار ی کا وقت: 20-25منٹ
پکانے کا وقت: 40-45منٹ
افراد: 6-7

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *