Recipes

More

Chicken Malai Handi Recipe (Ramzan Special Recipes)

Chicken Malai Handi Recipe (Ramzan Special Recipes)

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Indulge in the creamy and delicious flavors of Chicken Malai Handi, the perfect comfort food for Ramzan! This mildly-spiced satisfying meal will double the joy of your Sehr-o-Iftar meals with friends and family. Try out this Chicken Malai Handi today and let us know your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Malai Handi:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, NESTLÉ MILKPAK yogurt, ginger garlic paste, white pepper powder, salt and mix it well. Marinate the chicken for 15-20 mins.

2 .
In a pan heat oil and add onion. Cook for 1-2 mins. Add ginger garlic paste and cook for a few seconds.

3 .
Add marinated chicken and cook until chicken changes color. Add coriander powder, cumin powder, green chilies, white pepper powder, salt and mix it well.

4 .
Add 1/4 cup of hot water if necessary, add NESTLÉ MILKPAK yogurt and cover and cook for 7-10 mins.

5 .
Take off the lid and add NESTLÉ MILKPAK Dairy cream. Cook for 2-3 mins. Add water and cook until the chicken is fully done.

6 .
Now transfer it to a serving bowl. Garnish NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and serve. Your Malai Handi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پاک دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، سفید مرچ پاؤڈر نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چکن کو پندرہ سے بیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

2 .
ملائی ہانڈی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہری مرچ، سفید مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اگر ضروری ہو تو ایک چوتھائی کپ گرم پانی ڈالیں۔ اب اس میں نیسلے ملک پا ک دہی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر سات سے دس منٹ پکائیں۔

5 .
اب ڈھکن اتار کرنیسلے ڈیری کریم ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں پانی ڈال کراچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
اسے سرونگ باؤل میں ڈال کر اس پر نیسلے ڈیری کریم سے گارنش کر کے سرو کریں۔ چکن ملائی ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips