Chicken Loaf recipe in Urdu/English

Chicken Loaf recipe is a continental recipe that is famous all over the world for rich taste and tenderness. Chicken loaf is a meat loaf which is prepared by grounding chicken meat and then mixed with lots of other ingredients like carrots, onions, chicken stock, mushrooms, egg whites, capsicums and olive oil etc. this delicious ...
Read More

Chicken Loaf recipe in Urdu/English

Chicken Loaf recipe is a continental recipe that is famous all over the world for rich taste and tenderness. Chicken loaf is a meat loaf which is prepared by grounding chicken meat and then mixed with lots of other ingredients like carrots, onions, chicken stock, mushrooms, egg whites, capsicums and olive oil etc. this delicious chicken recipe gets its name from its unique shape as after mixing the ingredients it is either cooked, smoked or baked in the shape of a bread loaf. The cooking usually takes place in a typical loaf pan. Along with chicken meat, other types of meat can also be used for the preparation like ground beef, lamb, mutton, veal, and seafood. This cooking recipe is said to have a European origin and a variety of meatloaf was mentioned in a famous cookery book as early as the fifth century. There are many other continental dishes like chicken schnitzel, yogurt chicken roast, Spanish omelet, chicken lasagna and malai boti. The chicken loaf recipe is fairly easy to prepare and can be served as a main course meal or starter at lunch and dinner tables. If you are willing to try this delicious recipe of chicken loaf then all you need to do is log on to Sooperchef where you can find the complete recipe and preparation method along with thousands of other delicious continental and desi recipes.
Less Content

Ingredients:

- 2 Bread

- Half cup Milk

- 6 tbsp Olive Oil

- 2 Onion Chopped

- 1 Green Capsicum

- 1 Red Capsicum

- 1 Yellow Capsicum

- 1kg Chicken Mince

- 1 tbsp Lemon Juice

- 1 tsp Oregano

- 1 tbsp Black Pepper Powder

- 1 tbsp Tomato Ketchup

- 1-1/2 tbsp Oyster Sauce

- 1 Egg White

- 1 Aluminum Foil

- 20g Mushroom

- As per taste Salt

- 10g Green Onion

- 1 cup Chicken Stock

- 3 tbsp Corn Flour

- 1 Carrot Chopped

- 1 tbsp Garlic Chopped

Cooking Method:

1- In a bowl, add bread, milk and keep aside for 10-15 minutes

2- In a pan, add olive oil (3 tbsp), onion, garlic and cook for a while.

3- Now, add carrot, green capsicum, red capsicum, yellow capsicum and cook for 3-4 minutes.

4- Now, wring the milk out of the bread.

5- Now, in a bowl, add chicken mince, salt, oregano, black pepper powder, lemon juice, tomato ketchup, oyster sauce, egg white, cooked vegetables, wrung bread and mix it.

5- In a pan, add olive oil (3 tbsp), onion and cook for 2-3 minutes.

5- Now, add mushrooms, salt, green onion, chicken stock and cook for 7-8 minutes. After that add corn flour mixed in water.

6- Now, brush inside of mould with olive oil, then add cooked chicken and cover up with aluminum foil, then oven bake for 30-35 minutes at 180 C. After that, remove aluminum foil and oven bake for 10 minutes.

7- Now, spread cooked mushrooms on it.

Your tasty Chicken Loaf now ready to serve.

Cooking time: 1 hour

Serve: 3

اجزاء
بریڈ دو عدد
دو دھ آدھا کپ
زیتون کا تیل چھ کھانے کے چمچ
پیاز چوپ دو عدد
سبز پیاز دس گرام
سبز شملہ مرچ ایک عدد
لال شملہ مرچ ایک عدد
پیلی شملہ مرچ ایک عدد
چکن قیمہ ایک کلو
لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
اوریگانو ایک چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
ٹماٹو کیچپ ایک کھانے کاچمچ
اویسٹر سوس ڈیڑھ کھانے کا چمچ
انڈے کی سفیدی ایک عدد
ایلو منیم فوائل ایک عدد
مشروم بیس گرام
نمک حسبِ ذائقہ
سبز پیاز دس گرام
چکن یخنی ایک کپ
کارن فلو ر تین کھانے کے چمچ
گاجر چوپ ایک عدد
لہسن چوپ ایک کھانے کا چمچ
ترکیب
۔ایک برتن میں بریڈ اور دودھ لے کر بھِگولیں اور دس سے پندرہ منٹ کے لیے رکھ دیں۔
۔اب ایک پین میں زیتون کا تیل (تین کھانے کے چمچ)لیں اور اس میں پیاز اور لہسن ڈا ل کر ہلکا سا پکا لیں ۔
۔اب اس میں گاجر ،سبز شملہ مرچ ،لال شملہ مرچ اور پیلی شملہ مرچ ڈا ل کرتین سے چار منٹ پکالیں ۔
۔اب پین میں چکن قیمہ ،نمک،اوریگانو ،کالی مرچ پاؤڈر ،لیموں کا رس ،ٹماٹو کیچپ ،اویسٹر سوس،انڈے کی سفیدی ،تیار کی ہوئی سبزیاں اور نچوڑی ہوئی بریڈ ڈا ل کر ملالیں ۔
۔اب سانچے کو کھانے کا تیل لگا کر تیار کیا ہوا چکن ڈا ل کر ایلومنیم فوائل سے ڈھک دیں اور 180ڈگری سینٹی گریڈ پر تیس سے پینتیس منٹ تک اوون بیک کر لیں ۔
۔اب اسے دس منٹ بغیر فوائل کے اوون بیک کر لیں ۔
۔اب ایک پین میں زیتون کا تیل(تین کھانے کے چمچ) لیں اور اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں ۔
۔اب اس میں مشروم ،نمک،سبز پیاز اور چکن یخنی ڈال کر سات سے آٹھ منٹ پکا لیں اور کارن فلون کو پانی میں ملا کر ڈال دیں ۔
آپکا مزیدا ر چکن لوف تیار ہے ۔
پکا نے کا وقت: ایک گھنٹہ
افراد : تین عدد

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *