Recipes

More

Chicken Legs in Dough Recipe

Chicken Legs in Dough Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Chicken Legs in Dough is a fun idea for the meal that everyone will love. Make this juicy and tender chicken leg wrapped in dough and treat your taste buds. Try out these Chicken Legs in Dough today and let us know how these turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Dough Preparation:
Ingredients for Filling Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken legs, yogurt, cream, salt, all-purpose flour, corn flour, red chili powder, red chili flakes, mustard paste, chili sauce, soy sauce, cumin powder, coriander powder, oil and mix well. Marinate the chicken for 15 mins.

2 .
In a pot heat oil and add marinated chicken legs, deep fry them until half done. Set aside.

3 .
Now take foil paper and wrap the chicken legs in it. steam them over low flame for 25-30 mins. Set aside.

4 .
In a bowl add flour, oil, water, white pepper, garlic powder and knead a soft dough. Cover it with cloth and let it rest for 10-15 mins.

5 .
Take prepared dough and cut it into 4 equal parts. Roll them out into flat circles.

6 .
Now take one rolled out dough and place a chicken leg, cheese, jalapenos, capsicum on it. Now wrap the dough around the chicken leg. Give it egg wash and sprinkle sesame seeds.

7 .
Now transfer them on a greased baking pan. Bake in a preheated oven at 180°C for 15-20 mins.

8 .
Your Chicken Legs covered in dough are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن لیگز، دہی، کریم، نمک، میدہ، کارن فلار، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ، چلی سوس، سویا سوس، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کی ہوئی چکن لیگز ڈال کر پچاس فیصد پکنے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پررکھ دیں۔

3 .
پھر چکن لیگز کو فوائل پیپر میں لپیٹ لیں اور ہلکی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ سٹیم کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ،کھانے کا تیل، پانی، سفید مرچ اورلہسن پاؤڈر ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تیارڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں۔

6 .
اب بیلی ہوئی ڈو لے کر اس پر چکن لیگ، چیز، جیلپینواور شملا مرچ رکھ کر ڈوکو چکن لیگ کے گرد لپیٹ دیں اور برش سے انڈہ لگا کر تِل چھڑکیں۔

7 .
پھر ان کو گریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں رکھ کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کر لیں۔

8 .
مزیدار چکن لیگز ڈو میں تیار ہے۔

Recipe Tips