Recipes

More

Chicken Korma Recipe

Chicken Korma Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Chicken korma is a traditional curry without which any Pakistani dawat party is incomplete. The lusciously aromatic gravy of korma will always tempt you to have some more. Give try to this simply delicious chicken korma recipe a try and let us know your feedback.
You can find more similar recipes like Chicken White Qorma  and Chicken Korma Bihari Style on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pan, add onion and cook on medium low flame for about 10 to 15 minutes or until onion is golden brown and crispy.

2 .
In a blender add fried onion, water as required and blend it into a thick paste. Set aside.

3 .
In the same oil add green cardamoms, cinnamon stick, bay leaves and sauté them for 1 to 2 minutes. Then add chicken in it and fry it for 3 to 4 minutes on medium low flame.

4 .
Add red chili powder, turmeric, coriander powder, paprika powder, salt and cook it for 2 to 3 minutes. Then add water, yogurt and cook for 10 minutes on medium low flame until chicken is fully cooked. Lastly add onion paste in it and cook for 5 minutes more.

5 .
Lastly add garam masala, nutmeg powder, mace powder, essence, and let it simmer for 2 to 3 minutes.

6 .
Your tasty chicken korma is ready to serve with naan.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ یا جب تک پیاز گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

2 .
اب ایک بلینڈر میں تلا ہوا پیاز اور حسبِ ضرورت پانی ڈال کر بلینڈ کر لیں۔

3 .
پھر اسی آئل میں سبز الائچی، دار چینی اور تیز پات ڈال کر ایک سے دو منٹ بھو ن لیں۔ اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور چکن ڈال کر ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ فرائی کر لیں۔

4 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر اور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ پھر اس میں پانی اور دہی ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس منٹ پکائیں۔آخر میں پیاز پیسٹ ڈال کر پانچ منٹ اور پکائیں۔

5 .
پھر ا س میں گرم مصالحہ، جائفل پاؤڈر، جاوتری پاؤڈر اور ایسنز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
مزیدار چکن قورمہ تیار ہے۔

Recipe Tips