Recipes

More

Chicken Kabsa Biryani Recipe

Chicken Kabsa Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    55
  • SERVING
    4

Bringing Chicken Kabsa Biryani for all the biryani lovers out there. this mouthwatering biryani recipe made with Guard Rice make you urge for more. Try out this Chicken Kabsa Biryani Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients:
Ingredients for Roasted Nuts:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water and add rice. Soak for 25-30 minutes.

2 .
In a pot heat oil and add onion. Saute onion until translucent. Now add cinnamon stick, cloves, black peppercorns, green cardamom, bay leaf, cumin seeds and cook for 2 minutes.

3 .
Now add chicken and cook until changes color. Now add ginger garlic paste and cook for 2-3 minutes.

4 .
Add tomato puree, tomato paste, lemon zest, salt, coriander powder, white pepper powder, garam masala powder and cook until water dries out. Now add water and bring it to boil. cover and let cook for 10-15 minutes.

5 .
Now take off lid, separate chicken from broth and keep the chicken aside.

6 .
Add soaked rice in broth and cook until 80% water dries out.

7 .
Heat oil in another pan, add almonds, cashew nuts, raisins and saute for a minute.

8 .
In another pan heat oil and add chicken, grill on medium high flame just enough to get nice golden brown crust on the chicken.

9 .
Now spread a layer of chicken on rice being cooked, top it with roasted nuts. Cover with lid and steam for 10-15 minutes.

10 .
Your Chicken Kabsa Biryani is ready to serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤ ل میں پچیس سے تیس منٹ چاو ل بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز کچھ دیر پکا لیں۔پھر اس میں دار چینی، لونگ، ثابت کالی مرچیں، سبز الائچی، تیز پات اور ذیرہ ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں چکن ڈا ل کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹر پیورے، ٹماٹر پیسٹ، لیموں کا چھلکا، نمک، دھنیا پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈرڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

5 .
اب چولہا بند کرکے چکن کو یخنی سے الگ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
پھر اس یخنی میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بادام، کاجو اور کشمش ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

8 .
پھر ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر تیز آنچ پر گرِل کر لیں۔

9 .
اب چاولوں پر چکن کی تہہ لگائیں اور روسٹ کئے ہوئے کاجوڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

10 .
مزیدار چکن کبسہ بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips