Chicken Kabab Roll Recipe is best to have in Sehri with Paratha, if you are looking for a different yet pleasing option for Ramzan Special Recipes. Try making Seekh Kabab at home and Enjoy this scrumptious Seekh Kabab Paratha Roll Recipe. Make it and share your thou ...
Read More
Chicken Kabab Roll Recipe is best to have in Sehri with Paratha, if you are looking for a different yet pleasing option for Ramzan Special Recipes. Try making Seekh Kabab at home and Enjoy this scrumptious Seekh Kabab Paratha Roll Recipe. Make it and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 500g Chicken mince
  • 1/4 cup Onion (fried)
  • 4 tbsp Coriander leaves
  • 2 tbsp Mint leaves
  • 3-4 Green chilies
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Turmeric
  • 1 tsp Garam Masala
  • 1 tsp Cumin seeds (crushed & roasted)
  • 1 tbsp Coriander seeds (crushed & roasted)
  • 2 tsp Red chili flakes
  • 1 tbsp Ginger
  • 1 large Onion (shredded & squeezed)
  • 4 tbsp Gram flour (roasted)
  • 2 tbsp Ghee
  • Oil for greasing
  • 3-4 tbsp Oil (for frying)
  • Frozen paratha as required
  • Onion rings as required
  • Green chutney as required
  • Mayonnaise as required
  • Directions:
  • In a chopper add chicken mince, fried onion, coriander leaves, mint, green chilies, salt, garam masala, cumin seeds, coriander seeds, red chili flakes, ginger, turmeric and chop it well.
  • Take out the chicken mixture in a bowl, add onion, gram flour and mix it well.
  • Then add ghee in the mixture and mix it well again.
  • Take wooden skewer, grease it and your hands with oil.
  • Thread mixture on to the skewer and make seekh kababs.
  • Heat oil in a pan and fry seekh kababs on medium low flame until golden brown.
  • Make a cup of aluminum foil, place it in dish, put hot coal in it, then add little amount of cooking oil on it and smoke your kebabs.
  • Assembling:
  • Take paratha, spread green chutney and some mayonnaise.
  • Place one seekh kabab, add some onion slices and roll it.
  • Serve with salad leaves, onion, tomatoes and cucumber.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

08 -10 minutes

Serve:

7-8 persons

اجزاء:
چکن قیمہ 500گرام
تلا ہوا پیاز 1چوتھائی کپ
دھنیے کے پتے 4کھانے کے چمچ
پودینے کے پتے 2کھانے کے چمچ
ہری مرچیں 3-4عدد
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
گرم مصالحہ 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 2چائے کے چمچ
ادرک 1کھانے کا چمچ
پیاز 1عدد
بیسن 4کھانے کے چمچ
گھی 2کھانے کے چمچ

کھانے کا تیل 3-4کھانے کے چمچ
فروزن پراٹھا حسبِ ضرورت
سبز چٹنی حسبِ ضرروت
مایونیز حسبِ ضرروت

ترکیب:
ایک چوپر میں چکن قیمہ، تلا ہوا پیاز، دھنیے کے پتے، پودینہ، ہری مرچیں، نمک، گرم مصالحہ، ذیرہ، دھنیا، کٹی لال مرچ، ادرک اور ہلدی ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں چکن مکسچر، پیاز اور بیسن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس مکسچر میں گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اپنے ہاتھوں پر آئل لگائیں اور لکڑی کی سیخ لے کراس پر چکن مکسچر سے کباب بنائیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سیخ کباب کو درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔
اب اس پین میں فوائل پیپر رکھ کر اس پرکوئلہرکھیں اور آئل ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ایک سے دو منٹ کے لئے دھواں دیں۔
اسمبلنگ:
ایک پراٹھا لیں اور اس پر سبز چٹنی اور مایونیز لگائیں۔
اب اس پر سیخ کبا ب اور پیاز رکھ کر رول کر لیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

08-10 منٹ

افراد :

افراد 7-8

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *