Recipes

More

Chicken Jali Kabab Recipe (Ramzan Special Recipe 2021)

Chicken Jali Kabab Recipe (Ramzan Special Recipe 2021)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    6

Chicken Jali Kabab, a unique and delicious twist to your regular kabab recipe. This easy yet fancy kabab recipe is a must try this Ramzan. Try out this scrumptious Chicken Jali Kabab Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Soak bread sliced in a small bowl, squeeze until there is no water content remaining.

2 .
In another ball, add mince, soaked bread, ginger garlic paste, salt, red chili powder, red chili flakes, garam masala powder, onion, crushed cumin seeds, coriander and mix well. Rest aside for 15-20 minutes.

3 .
In a bowl, add eggs, salt, black pepper, corn flour and beat until well incorporated.

4 .
Make small balls of the prepared kabab mixture and flatten them thinly between your palms.

5 .
Coat in the prepared egg mixture and bread crumbs.

6 .
Heat oil in a sauce pan, and fry the prepared kabab.

7 .
Drizzle some egg mixture on the kababs while frying and fry each side for 2-3 minutes on medium low flame or until golden brown.

8 .
Serve hot with ketchup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کباب مکسچر بنانے کے بریڈ سلائسز کو ایک باؤل میں بھگو کر رکھ دیں اور پھر اچھی طرح نچور لیں۔

2 .
ایک ایک دوسرے باؤل میں قیمہ، بھگوئی ہوئی بریڈ، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، گرم مصالحہ پاؤڈر، پیاز، کٹا ہوا ذیرہ اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، نمک، کالی مرچ اور کارن فلار ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کئے ہوئے کباب مکسچر سے گول شکل کے کباب بنا لیں اور پھرہاتھوں سے ٹِکی کی شکل بنا لیں۔

5 .
اب ان پر تیار کیا ہوا ایگ مکسچر لگائیں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔

6 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کبابوں کو فرائی کر لیں۔

7 .
جب کباب فرائی ہو رہے ہوں تو ان پر تھوڑا سا ایگ مکسچر ڈالیں اور ہلکی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے دو سے تین منٹ فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار جالی کباب تیار ہیں، کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips