Ingredients
- Chicken Boneless 500g
- Coriander 5g
- Mint 5g
- Green Chili 5g
- Yogurt 2 tbsp
- Water ¼ cup
- Ginger Garlic Paste 1 tbsp
- Salt as per taste
- Lemon Juice 1 tbsp
- Black Pepper Powder 1 tsp
- Cumin Powder 1 tsp
- Hot Spices Powder 1 tsp
- Cooking Oil 2 tbsp
Cooking Method
1- In a grinder, add coriander, mint, green chili, yogurt, water and grind it.
2- In a bowl, add chicken, ginger garlic paste, salt, lemon juice, black pepper powder, cumin powder, hot spices powder, cooking oil, grinded paste and mix it well.
3- Now keep in the refrigerator for an hour.
4- After that, oven bake it on 230°C for 20-25 minutes.
Your tasty Chicken Haryali Boti now ready to serve.
Cooking time: one and half hour
Serve: 2 persons

اجزاء
۔ چکن بونلیس 500 گرام
۔ دھنیا پانچ گرام
۔ پودینہ پانچ گرام
۔ ہری مرچ پانچ گرام
۔ دہی دو کھانے کے چمچ
۔ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
۔ لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
۔ کالی مر چ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ گرم مصا لحہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
۔ کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ
۔ پانی ایک چوتھائی کپ
۔ نمک حسبِ ذائقہ
ترکیب
۔ گرائینڈر میں دھنیا، پودینہ، ہری مرچ، دہی اور پانی ڈال کر گرائنڈ کر لیں۔
۔ ایک برتن میں چکن، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر،زیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، کھانے کا تیل اور گرائینڈ کیا ہوا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں ۔
۔ اب اس کو ایک گھنٹے تک فریج میں رکھیں۔
۔ اب اسے230 ڈگری سنٹی گریڈ پر بیس سے پچیس منٹ تک اوون بیک کریں۔
آپکی مزے دارچکن ہریالی بوٹی تیار ہے۔
پکانے کا وقت: ڈیڑھ گھنٹہ افراد: دو

  
Show Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *