Recipes

More

Chicken Gola Kabab Sizzler Recipe

Chicken Gola Kabab Sizzler Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Chicken Gola Kabab Sizzler, a great and delicious notion to your dinner recipe. Served with veggies and rice, this appetizing meal will make you crave for more. Try out this scrumptious Chicken Gola Kabab Sizzler Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken mince, Kashmiri red chili powder, roasted cumin seeds, red chili powder, garam masala powder, turmeric powder, salt, chaat masala, ginger garlic paste, onion, green chilies, coriander, lemon juice and mix well. Refrigerate the mixture for 3-4 hours.

2 .
Take skewers and thread kabab mince on it and make round kabab.

3 .
In a frying pan heat oil and cook kabab from each side for 5-6 minutes or until fully cooked.

4 .
Place a coal in aluminium cup in the center of pan, add few drops of oil and cover the pan with lid. Let it smoke for 2-3 minutes. Remove the coal and set kabab aside.

5 .
In a pan heat oil and add garlic, cook for 2-3 minutes. Now add chili sauce, ketchup, salt, black pepper powder, soy sauce, tomato ketchup, water and bring it to boil. Now add slurry and cook until thick in consistency. Your sauce is ready.

6 .
In a pan heat oil and add onion, carrot, capsicum, tomatoes, salt, black pepper powder and cook for 2-3 minutes. Set aside.

7 .
Heat sizzler plate for a minute, grease it with butter and add onion. Now add sauteed vegetables, gola kabab, drizzle sauce on top and your gola kabab sizzler is ready. Serve with boiled rice.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گولا کباب بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن قیمہ، کشمیری سرخ مرچ پاؤڈر، روسٹ کیا ہوا ذیرہ، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، چاٹ مصالحہ، ادرک لہسن پیسٹ، پیاز، سبز مرچیں، دھنیا اور لیموں کا جوس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تین سے چار گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب سیخوں پر میرینیٹ کیا ہوا چکن قیمہ لگائیں اور گول شکل کے کباب بنا لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں سیخوں کو پانچ سے چھ منٹ فرائی کر لیں۔

4 .
اب پین کے درمیان ایلو مینیم کپ رکھ کر اس میں کوئلہ رکھیں اور چند قطرے کھانے کا تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر دو سے تین منٹ دھواں دیں۔

5 .
سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں چِلی سوس، کچیپ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس، ٹماٹو کیچپ اور پانی ڈال کر ابلنے دیں۔پھر اس میں سلری ڈال کر سوس گاڑھی ہونے تک پکائیں، سوس تیار ہے۔

6 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، گاجریں، شملا مرچ، ٹماٹر، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے سِزلر پلیٹ گرم کرکے مکھن سے گریس کریں اور پیاز رکھیں۔اب اس پر فرائی کی ہوئی سبز یاں اور گولا کباب رکھ کر تیار کی ہوئی سوس ڈالیں۔گولا کباب سِزلر تیار ہے ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips