A tempting Chicken Fajita Roll recipe with a unique flavor. Chicken Fajita Roll Recipe By SooperChef is a great delight to taste bud. Try this and share your experience with us. ...
Read More
A tempting Chicken Fajita Roll recipe with a unique flavor. Chicken Fajita Roll Recipe By SooperChef is a great delight to taste bud. Try this and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients of filling:
  • 500g Chicken boneless
  • 1/2 cup Capsicum (julienne)
  • 1/2 cup Tomato (julienne)
  • 1/4 cup Onion (chopped)
  • 1 tbsp Green chilies
  • 2 tsp Red chilies flakes
  • 2 tsp Garlic paste
  • 2 tbsp Hot sauce
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 1/2 tsp Salt
  • Oil as required
  • Ingredients for tortilla bread:
  • 2 cups Flour
  • 1/2 tsp Baking powder
  • 1/2 tsp Salt
  • 2 tbsp Oil
  • Ingredients of salsa sauce:
  • 1/2 cup Tomatoes (chopped)
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Red chili flakes
  • 1/2 tsp Sugar
  • 3 tbsp Onion (Chopped)
  • 1/4 tsp Salt
  • 1 tbsp Oil
  • Directions of filling:
  • Heat oil in a pan, add onion and cook until translucent.
  • Then add garlic and sauté it for two minutes.
  • Add chicken and cook until light brown.
  • Add green chilies, chili flakes, hot sauce, lemon juice, salt and cook on high flame.
  • Add capsicum and tomato and toss it for 2 minutes.
  • Direction of dough preparation:
  • Take a bowl, add flour, baking powder, salt, oil and mix it well.
  • Knead it until well combined and keep it aside for 5 minutes.
  • Then make small ball shapes and roll it thinly like a chapati.
  • Directions of salsa sauce:
  • In a bowl add tomatoes, cumin, red chili flakes, sugar, onion, salt and oil.
  • Mix all the ingredients well and your salsa sauce is ready.
  • Assembling:
  • Grease a pan, place tortilla on it a cook from both sides.
  • Take tortilla bread, add filling on it and roll it.
  • Serve with salsa chutney.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4 persons

فلنگ اجزاء:
چکن بون لیس 500گرام
شملا مرچ آدھا کپ
ٹماٹر آدھا کپ
چوپڈ پیاز 1چوتھائی کپ
ہری مرچیں 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 2چائے کے چمچ
لہسن پیسٹ 2چائے کے چمچ
ہاٹ ساس 2کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
ٹورٹیلا بریڈ اجزاء:
میدہ 2کپ
بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
سالسا ساس اجزاء:
چوپڈ ٹماٹر آدھا کپ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
چینی آدھا چائے کا چمچ
چوپڈ پیاز 3کھانے کے چمچ
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ

فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے پیازکو تھوڑا سا پکا لیں۔
اب اس میں لہسن ڈال کر دو منٹ کے لئے بھون لیں۔
پھر اس میں چکن ڈال کرلائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں ہری مرچیں، کٹی لال مرچیں، ہاٹ ساس، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر تیز آنچ پر پکائیں۔
پھر اس میں شملا مرچ اور ٹماٹر ڈال کر دو منٹ کے لئے سینک لیں۔
ڈو تیاری ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے نرم ڈو گوندھ لیں اور پانچ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب اس ڈو سے اپنی مرضی کی شکل بنا کر رول کر لیں اور چپا تی بنا لیں۔
سالسا ساس ترکیب:
ایک باؤل میں ٹماٹر، ذیرہ، کٹی لال مرچ، چینی، پیاز، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اسمبلنگ ترکیب:
ایک پین کو گریس کر لیں اور اس پر ٹورٹیلا ڈال کر دونوں سائیڈوں سے پکا لیں۔
اب ٹورٹیلا بریڈ لیں اور اس میں فلنگ ڈال کر اسے رول کر لیں۔
چکن فجیتا تیار ہے سالسا ساس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *