Recipes

More

Chicken Fajita Empanadas Recipe

Chicken Fajita Empanadas Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Chicken fajita empanadas made with K&N’s Fajita Toppingz ‘n Fillingz is the perfect party snack. The chunky grilled sauce served with these empanadas make them even more delicious. Give this chicken fajita empanadas recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix flour, salt, egg and butter. Gradually add water until dough forms.

2 .
Take out dough out on a lightly floured surface and knead for 7 to 8 minutes at least or until smooth. Wrap it with a cling and let it rest in refrigerator for at least one hour. Your dough is ready.

3 .
For vegetable filling heat oil in a wok, and sauté garlic in it for a minute. Add onion, carrot, capsicum, salt, black pepper and stir fry on high flame for 1 to 2 minutes. Your veggie filling is ready set aside.

4 .
For sauce roast tomatoes and green chilies on a grill pan for 2 to 3 minutes on medium flame. Let it cool down a bit.

5 .
Then in a grinder add roasted tomatoes, green chilies, garlic cloves, salt, cumin seeds, black pepper and lemon juice and grind until you get a chunky paste and your sauce is ready to serve.

6 .
Take dough and divide it into two equal parts and roll out one part into a big sheet. Take a bowl and cut two big circles.

7 .
Prepare K&N’s Fajita Toppingz n Fillingz as per the instructions on the pack. Set aside.

8 .
Fill half of the circle with prepared K&N’s Fajita Toppingz n Fillingz and stir-fried veggies. Fold it in half giving it a moon or semi-circle shape. Gently press the edges to seal it.

9 .
Method 1: heat oil in a deep pan and fry empanadas in it until golden brown on medium flame for 5 to 8 minutes.

10 .
Method 2: preheat your oven, place empanadas on a baking tray. Brush them with egg and bake it at 180 degrees for 10 to 15 minutes or until golden brown.

11 .
Serve delicious chicken fajita empanadas with sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک اور انڈہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی مکس کریں۔

2 .
اب اس ڈو کو سات سے آٹھ منٹ گوندھ لیں۔پھر کلنگ سے ڈھک کر ایک گھنٹے تک رکھ دیں، ڈو تیار ہے۔

3 .
ویجیٹیبل فلنگ بنانے کے لئے ایک برتن میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔اب ا س میں پیاز،گاجریں، شملا مرچ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر ایک سے دو منٹ بھون لیں، ویجی فلنگ تیار ہے۔

4 .
سو س بنانے کے لئے ٹماٹروں اور سبز مرچوں کو روسٹ کر لیں اور گرِل پین پر ایک سے دو منٹ پکالیں۔

5 .
اب ایک گرینڈر میں روسٹ کئے ہوئے ٹماٹر، سبز مرچیں، لہسن کی جویں، نمک، ذیرہ، کالی مرچیں اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں، سوس تیار ہے۔

6 .
پھر ڈو کو دو برابر حصوں کاٹ کر پیڑے بنائیں اور بڑی شیٹ میں بیل لیں۔اب ایک باؤل کی مدد سے گولائی میں دو شیٹس کاٹ لیں۔

7 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تکہ ٹوپنگ اینڈ فلنگ تیار کر لیں۔

8 .
اب اس شیٹ کے آدھے حصے پرتیار کی ہوئی تکہ ٹوپنگ اینڈ فلنگ اور فرائی کی ہوئی سبزیاں رکھ کر چاند کی شکل میں فولڈ کر لیں اور کناروں کو اچھی طرح بند کر لیں۔

9 .
پہلا طریقہ: ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ایمپنا ڈاز درمیانی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

10 .
دوسرا طریقہ: اوو ن کو پہلے سے گرم کرکے بیکنگ ٹرے میں ایمپنا ڈاز رکھیں اوربرش سے انڈہ لگا کر ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر دس سے پندرہ منٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

11 .
مزیدار چکن فجیتا ایمپنا ڈاز تیار ہیں، سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips