Running out of time? Try out this quick yet mouth watering indulgence Chicken Curry Dhaba Style Recipe. This Chicken Curry Dhaba Style Recipe is time saving Ramzan Recipe and is delicate pick for Sehri with Paratha. Give this Ramzan Recipe a try and shar ...
Read More
Running out of time? Try out this quick yet mouth watering indulgence Chicken Curry Dhaba Style Recipe. This Chicken Curry Dhaba Style Recipe is time saving Ramzan Recipe and is delicate pick for Sehri with Paratha. Give this Ramzan Recipe a try and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken
  • 1 cup Oil
  • 1 cup Onion chopped
  • 1 tsp Cumin seeds
  • 2 tbsp Ginger garlic paste
  • Salt to taste
  • 1 tsp Turmeric
  • 1 ½ tbsp Red chili powder
  • 1 tsp Coriander powder
  • 4-5 Green chilies
  • 1 cup Tomato puree
  • Coriander leaves (for garnish)
  • Green chilies (for garnish)
  • Ginger (for garnish)
  • Directions:
  • In a pan heat oil, add onion, cumin seeds, ginger garlic paste and sauté it.
  • Add chicken, salt, turmeric, red chili powder, coriander powder, green chilies and mix well.
  • Add tomato puree, mix it well and let it cook on low flame for 10 minutes.
  • Add coriander, green chilies, ginger and mix it well.
  • Add 2 cups of water and let it cook on medium low flame for 4 to 5 minutes.
  • Chicken Curry Dhabba Style is ready to serve.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن 700گرام
کھانے کا تیل 1کپ
چوپڈ پیاز 1کپ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1اور آدھا کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہری مرچیں 4-5عدد
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
دھنیے کے پتے گارنش کے لئے
ہری مرچیں گارنش کے لئے
ادرک گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز، ذیرہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
اب اس میں چکن، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور ہری مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ہلکی آنچ پر دس منٹ کے لئے پکنے دیں۔
اب اس میں دھنیا، ہر ی مرچیں اور ادرک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پانی ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ کے لئے پکنے دیں۔
چکن کڑی ڈھابہ سٹائل تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *