Street Style Chicken Corn Soup Recipe with home made chicken stock. Perfect & healthy soup to make your winter ever special. A must try Chicken Corn Soup Recipe! ...
Read More
Street Style Chicken Corn Soup Recipe with home made chicken stock. Perfect & healthy soup to make your winter ever special. A must try Chicken Corn Soup Recipe!
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken (with bones)
  • 8 cups Water
  • 4-5 Garlic Cloves
  • 1 tbsp Ginger Slices
  • Salt To Taste
  • 1/2 Black Pepper
  • 2-3 tbsp Oil
  • 1 tbsp Garlic Chopped
  • 2 tbsp Green Chilies
  • 6 cups Chicken Broth
  • 1/2 Cup Sweet Corn (Roughly Grind)
  • 1/4 Cup Whole Sweet Corn
  • 1 & 1/2 Shredded Chicken
  • Salt To Taste
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1 tsp White Pepper
  • 2-3 tbsp Vinegar
  • 2-3 tbsp Soy Sauce
  • 2-3 tbsp Chili Sauce
  • 4 tbsp Corn flour & Water
  • 2-3 drops Sesame Oil
  • 2 Beaten Eggs
  • 1 tsp Chicken Powder
  • 1/4 cup Spring Onion
  • Directions:
  • In a pan add chicken, Water, Ginger, Garlic and Salt. Cook for an hour on medium heat.
  • Shredded the chicken and strain the broth.
  • In a pan heat oil add garlic and green chilies and saute for a minute.
  • Add chicken broth, Sweet corns, Shredded chicken, Salt, Black pepper, white pepper and let it cook for 4-5 minutes.
  • Add vinegar, soy sauce, chili sauce and mix it well. Add spring onion.
  • Add corn flour, Water add gradually until your desire consistency.
  • Add beaten eggs and mix slowly.
  • Add sesame oil and mix it well.
  • Serve hot with Spring Onion, Chili Sauce and Soy Sauce.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

1 & 1/2 hour

Serve:

5-6 persons

اجزاء:
چکن ہڈی والا 700g
پانی 8کپ
لہسن کی جویں 4-5عدد
ادرک سلائیسیز 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چا ئے کا چمچ
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ
لہسن چوپڈ 1کھانے کا چمچ
ہری مرچیں چوپڈ 2کھانے کے چمچ
چکن یخنی 6کپ
پِسے ہوئے سویٹ کارن آدھا کپ
ثابت سویٹ کارن 1چوتھائی کپ
باریک کٹا ہوا چکن ڈیڑھ (1.5)کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
سرکہ 2-3کھانے کے چمچ
سویا ساس 2-3کھانے کے چمچ
چِلی ساس 2-3کھانے کے چمچ
کارن فلور 4کھانے کے چمچ
پانی آدھا کپ
تِلوں کا تیل 2-3قطرے
انڈے پھینٹے ہوئے 2عدد
چکن پاؤ ڈر 1چائے کا چمچ
ہراپیاز 1چوتھائی کپ

ترکیب:
ایک پین میں چکن، پانی، ادرک ،لہسن اور نمک ڈال کر درمیانی آنچ پر 1گھنٹے کے لئے پکا لیں۔
اب ایک باؤل میں چکن اور یخنی نکال لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل ،لہسن،ہری مرچیں، چکن یخنی،باریک کٹا ہوا چکن،پسے ہوئے سویٹ کارن ، ثابت سویٹ کارن، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ اور
چکن پاؤڈرڈال کر 4-5منٹ پکا لیں۔ اب اس میں سرکہ،سویا ساس، چِلی ساس اور ہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر تھوڑا تھوڑا کر کے کارن فلور ، پانی ،پھینٹے ہوئے انڈے اورتِلوں کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
ہرا پیاز، سویا ساس، اور چِلی ساس کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

ڈیڑھ)1.5 گھنٹہ)

افراد :

افراد 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *