Chicken Clear Soup Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Chicken Clear Soup super easy and healthy soup recipe to keep you warm this winter and is best for cold. Prepare with simple ingredients and enjoy your warm bowl of goodness. Give this easy chicken clear soup recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like 19B Soup , Schezwan Soup on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pan add black pepper, cloves, bay leaves and sauté it for a minute. Add onion, carrot, green onion, bones, salt and water as required. Let it cook on low flame for 30 minutes.

2 .
Using a muslin cloth strain your stock and let it cook again 2 minutes. Stock is ready, set aside.

3 .
Take chicken boneless and cut strips of it. Set aside.

4 .
In a pot of slightly salty water add peas and boil them for 5 minutes. Strain and set aside.

5 .
In another pot of slightly salty water add carrots and boil them for 3 minutes. Strain and set aside.

6 .
Heat oil in another pot add red chilies and sauté for a minute. Add chicken strips and cook for 2 minutes. Then add carrots, peas, baby corn, salt and mix it well.

7 .
Lastly add stock, spring onion and cook for a minute on high flame. Your delicious soup is ready.

8 .
Serve and enjoy your Chicken Clear Soup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کالی مرچ، لونگ، تیز پات، پیاز، گاجریں، سبز پیاز، چکن کی ہڈیاں، نمک اور پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر تیس منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس یخنی کو ململ کے کپڑے میں ڈال کر چھان لیں اور دو منٹ پکائیں، یخنی تیار ہے۔

3 .
پھر چکن لے کر اس کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

4 .
اب ایک برتن میں نمک، پانی اور مٹر ڈال کر پانچ منٹ ابال کر چھان لیں۔

5 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں نمک، پانی اور گاجریں ڈال کر تین منٹ ابال کر چھان لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں سرخ مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر دو منٹ پکائیں۔ اب اس میں گاجریں، مٹر،بیبی کارن اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

7 .
پھر آخرمیں اس میں یخنی اور ہرا پیاز ڈال کر تیز آنچ پر ایک منٹ پکائیں۔

8 .
مزیدار چکن کلئیر سو پ ریسپی تیا رہے۔

LEAVE A REVIEW