Chicken Chow Mien Recipe in Urdu & English

Chicken Chow Mien recipe is a tasty, slimy westernized Chinese dish that has made its mark on the sooperchef menu. There are many other tasty Chinese recipes like chicken Manchurian, chicken with oyster sauce, Hakka noodles, ...
Read More

Chicken Chow Mien Recipe in Urdu & English

Chicken Chow Mien recipe is a tasty, slimy westernized Chinese dish that has made its mark on the sooperchef menu. There are many other tasty Chinese recipes like chicken Manchurian, chicken with oyster sauce, Hakka noodles, sweet and sour chicken, chicken hot and corn soup and chicken shashlik with egg fried rice but chicken chow mien recipe beats them all when it comes to flavor and taste. The chow mien recipe is basically a blend of American and Chinese cuisine and a significant part of the Chinese restaurants' menus. The westernized Chinese recipe consists of noodles that are prepared in a stir fried style, meat, chicken is the most preferred meat for the preparation however it can be made with shrimps, beef, tofu, and vegetables. The name Chowmien is a Romanization of “Taishanese Chau-mieng” translating as “chow” meaning fried and “mien” as noodles. Originally, chow mien recipe was only famous in Chinese territories but it gained popularity all over Pakistan, India, Nepal, Britain, the Caribbean and United States of America. There are two main type of restaurant style chow mien that are available on the market: Steamed chow mien which has a soft and mushy texture and the crispy chow mien which is also famous as the Honk Kong style chow mien which is much crispier and dry in touch. If you want to learn how to make chicken chow mien like the take away then you need to follow sooperchef.pk where you will be provided with the whole recipe with complete list chow mien ingredients along with our 4k video guide that will guide you to perfection.
Read Less
Ingredients
- 1 cup Cooking Oil
- 250g Noodles
- 200g Chicken
- 100g Onion
- 100g Green Capsicum
- 2 tbsp Chili Sauce
- 150g Carrot
- 100g Cabbage
- 2 tbsp Soy Sauce
- Half cup Water
- As per taste Salt
- ½ tsp Black Pepper Powder
- 1 tsp Sugar
- ½ tsp Chinese Salt
- For garnishing Green Onion
Cooking Method:
1- In a pan, add water, cooking oil, noodles and bring it to boil.
2- Now, in a pan, add chicken and fry until light brown. After that, add onion, green capsicum and cook for a while and then strain the extra cooking oil.
3- Now, in a pan, add cooked chicken mixture, chili sauce and fry it.
4- Now, add carrots, cabbage, soy sauce, salt, black pepper powder, sugar, chinese salt and cook for 2 minutes. After that add noodles in it.
5- Use green onion for garnishing.
Your tasty Chicken Chow Mein now ready to serve
Cooking Time: 25 minutes
Serve: 2

اجزاء
کھانے کا تیل ایک کپ
نوڈلز ڈھائی سو گرام
چکن بونلیس دو سو گرام
پیاز ایک سو گرام
سبز شملہ مرچ ایک سو گرام
چلی سوس دو کھانے کے چمچ
گاجر ڈیڑھ سو گرام
بند گوبھی ڈیڑھ سو گرام
سویا سوس دو کھانے کے چمچ
پانی آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چینی ایک چائے کا چمچ
چائنہ نمک آدھا چائے کاچمچ
سبز پیاز بطو ر گارنش

ترکیب
۔ایک برتن میں پانی لیں اور اس میں کھانے کا تیل اور نوڈلز ڈال کر اُبال لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اس میں چکن ڈا ل کر لائٹ براؤن کر کے اس میں پیاز اور سبز شملہ مرچ ڈا ل کر ہلکا سا پکالیں۔
۔اب اس کو چھان کر اضافی کھانے کا تیل نکال لیں ۔
۔اب ایک پین میں تیار کیاہوا چکن لیں اور اس میں چلی سوس ڈا ل کر بھُون لیں ۔
۔اب اس میں گاجر ،بند گوبھی، سویا سوس ،نمک،کالی مرچ پاؤڈر ،چینی اور چائنہ نمک ڈا ل کر دو منٹ تک پکا لیں ۔
۔اب اس میں اُبلے ہوئے نوڈلز ڈال کر ہلا لیں اور اس پر سبز پیاز سے گارنش کر لیں ۔
آپکی مزیدار چکن چاؤمن تیار ہے ۔
پکانے کا وقت: پچیس منٹ افراد: دو عدد