Chimichanga : Add a little zest to your mealtime with Mexican Chicken Chimichangas. Then Pico de Gallo & Mexican Rice is the perfect accompaniment to any meal. Give try to this Chicken Chimichangas and enjoy. ...
Read More
Chimichanga : Add a little zest to your mealtime with Mexican Chicken Chimichangas. Then Pico de Gallo & Mexican Rice is the perfect accompaniment to any meal. Give try to this Chicken Chimichangas and enjoy.
Less Content
  • Ingredients for chicken filling:
  • 3 cups Chicken (boiled)
  • Salt to taste
  • 2 tsp Chili powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Garlic powder
  • 1 tsp Onion powder
  • 1 tsp Oregano
  • 1 cup Green onion
  • 2-3 tbsp Chicken stock
  • Ingredients for salsa:
  • 1/2 cup Onion (chopped)
  • 1/2 cup Tomatoes (chopped)
  • 1 cup Coriander leaves (chopped)
  • 1/4 cup Green chilies (chopped)
  • 1/4 cup Lemon juice
  • Salt to taste
  • Ingredients for Mexican rice:
  • 1 cup Rice
  • 1/4 cup Oil
  • 1 tsp Garlic (minced)
  • 1/4 cup Onion (chopped)
  • 1/4 cup Tomato sauce
  • Salt to taste
  • 1/2 cup Carrot (chopped)
  • 1/2 cup Peas
  • 1/2 cup Chicken stock
  • Ingredients for assembling:
  • Oil for frying
  • 6 Tortilla
  • 1 cup Sour cream
  • Directions for chicken filling:
  • In a bowl add boiled shredded chicken, salt, chili powder, cumin powder, garlic powder, onion powder, oregano, green onion and chicken stock.
  • Mix all these ingredients well and set aside.
  • Directions for salsa:
  • In another bowl mix onion, green chilies, lemon juice and salt.
  • Rest it for 5 to 10 minutes, then add tomatoes, coriander and your salsa is ready.
  • Directions for Mexican rice:
  • Rinse and drain the rice. In a pan heat oil at medium low heat, add rice and stir continuously for 10 minutes.
  • Add tomato sauce, garlic, onion and cook for another 2-3 minutes.
  • Now add carrots, peas, chicken stock, bring it to boil and cover with lid turning the flame low heat.
  • Cook for 20 minutes or until water is completely absorbed.
  • Assembling:
  • Now take a tortilla, put chicken, cheese in center and roll it.
  • Heat oil in a pan, fry chimichanga until light golden brown from all sides.
  • Top it with sour cream, salsa and serve hot with Mexican rice.

Preparation Time:

25 minutes

Cooking Time:

40 minutes

Serve:

5-6 persons

چکن فلنگ کے اجزاء:
ابلا ہوا چکن 3کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
پیاز پاؤڈر 1چائے کا چمچ
اوریگانو 1چائے کا چمچ
سبز دھنیا 1کپ
چکن کی یخنی 2-3کھانے کے چمچ
سالسہ بنانے کے اجزاء:
چوپڈ پیاز آدھا کپ
چوپڈ ٹماٹر آدھا کپ
چوپڈ دھنیے کے پتے 1کپ
چوپڈ ہری مرچیں 1چوتھائی کپ
لیموں کا رس 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
میکسیکن رائس بنانے کے اجزاء:
چاول 1کپ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
لہسن 1چائے کا چمچ
چوپڈ پیاز 1چوتھائی کپ
ٹماٹو ساس 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
چوپڈ گاجریں آدھا کپ
مٹر آدھا کپ
چکن یخنی آدھا کپ
اسمبلنگ کے اجزاء:
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
ٹورٹیلا 6عدد
ساور کریم 1کپ

چکن فلنگ ترکیب:
ایک باؤل میں ابلا، باریک کٹا ہوا چکن، نمک، لال مرچ پاؤدڑ، ذیرہ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، اوریگانو، سبز دھنیا اور چکن یخنی ڈال کر تمام اجزاء کو اچھی طرح مکس کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
سالسہ ترکیب:
ایک دوسرے باؤل میں پیاز، ہری مرچیں، لیموں کا رس، اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے دس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب اس میں ٹماٹر اور دھنیا ڈالیں، سالسہ تیار ہے۔
میکسیکن رائس بنانے کے ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چاول ڈالیں اور دس منٹ تک مکس کریں۔
اب اس میں ٹماٹو ساس، لہسن اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں گاجریں، مٹر اور چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں او ر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر بیس منٹ کے لئے پکائیں۔
اسمبلنگ ترکیب:
ایک ٹورٹیلا لیں اور اس کے درمیان چکن، چیز رکھ کر رول کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور چِمی چانگا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
پھر اس پر ساور کریم اور سالسہ ڈال کر میکسیکن رائس کے ساتھ سرو کردیں۔

تیاری کا وقت :

25 منٹ

پکانے کا وقت :

40 منٹ

افراد :

افراد 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *