Recipes

More

Chicken Chimichangas Recipe

Chicken Chimichangas Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Research Content

Chimichanga : Add a little zest to your mealtime with Mexican Chicken Chimichangas. Then Pico de Gallo & Mexican Rice is the perfect accompaniment to any meal. Give try to this Chicken Chimichangas and enjoy.


 Ingredients

Ingredients for chicken filling:
Ingredients for salsa:
Ingredients for Mexican rice:
Ingredients for assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boiled shredded chicken, salt, chili powder, cumin powder, garlic powder, onion powder, oregano, green onion and chicken stock. Mix all these ingredients well and set aside.

2 .
In another bowl mix onion, green chilies, lemon juice and salt. Rest it for 5 to 10 minutes, then add tomatoes, coriander and your salsa is ready.

3 .
Rinse and drain the rice. In a pan heat oil at medium low heat, add rice and stir continuously for 10 minutes.

4 .
Add tomato sauce, garlic, onion and cook for another 2-3 minutes.

5 .
Now add carrots, peas, chicken stock, bring it to boil and cover with lid turning the flame low heat. Cook for 20 minutes or until water is completely absorbed.

6 .
Now take a tortilla, put chicken, cheese in center and roll it.

7 .
Heat oil in a pan, fry chimichanga until light golden brown from all sides.

8 .
Top it with sour cream, salsa and serve hot with Mexican rice.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں ابلا، باریک کٹا ہوا چکن، نمک، لال مرچ پاؤدڑ، ذیرہ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، اوریگانو، سبز دھنیا اور چکن یخنی ڈال کر تمام اجزاء کو اچھی طرح مکس کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایک دوسرے باؤل میں پیاز، ہری مرچیں، لیموں کا رس، اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے دس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔اب اس میں ٹماٹر اور دھنیا ڈالیں، سالسہ تیار ہے۔

3 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چاول ڈالیں اور دس منٹ تک مکس کریں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹو ساس، لہسن اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔

5 .
پھر اس میں گاجریں، مٹر اور چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں او ر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر بیس منٹ کے لئے پکائیں۔

6 .
ایک ٹورٹیلا لیں اور اس کے درمیان چکن، چیز رکھ کر رول کر لیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور چِمی چانگا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
پھر اس پر ساور کریم اور سالسہ ڈال کر میکسیکن رائس کے ساتھ سرو کردیں۔

Recipe Tips