Chicken Cheese Naan Recipe is a traditional dish; a naan with a blend of cheese and K&N's Chapli Kabab that will satisfy your tastebud and satisfy your ravenous apetite. Cook yourself our Chicken Cheese Naan Recipe to explore the taste of this unique cuisine. ...
Read More
Chicken Cheese Naan Recipe is a traditional dish; a naan with a blend of cheese and K&N's Chapli Kabab that will satisfy your tastebud and satisfy your ravenous apetite. Cook yourself our Chicken Cheese Naan Recipe to explore the taste of this unique cuisine.
Less Content
  • Ingredients:
  • Dough:
  • • 3 cup Maida/All Purpose Flour
  • • 1 tsp salt
  • • 2 tbsp Curd/Yogurt
  • • 2 tbsp Oil/ 1 tbsp Ghee
  • • 2 tsp Sugar
  • • 2 tsp Active Dry yeast
  • • Water (As Needed)
  • • 1 tsp cooking oil
  • Stuffing/Filling:
  • 4 K&N’s Chapli Kabab
  • 200g Mozzarella cheese (sticks)
  • 8 Mozzarella cheese Slices
  • 1 Tbsp Red chilli flakes
  • 1 tbsp Chopped Coriander Leaves
  • 1 tbsp Butter
  • Milk (As Needed)
  • Dough Directions:
  • 1. Add maida, salt, oil/ghee, curd, sugar, yeast,water and mix well, knead it for 4-5 minutes, and then make semi stiff dough.
  • 2. Apply little oil, cover the dough and place it in a warm place for 30-35 minutes or till double.
  • Stuffing:
  • 1- Prepare the K&N’s Chapli Kabab as per the instruction on the pack.
  • 2- Take the prepared dough, punch it down and knead it again for 2 minutes.
  • 2. Now divide the dough into 4 large and 4 small balls.
  • 3. Take one large dough ball, dust in maida, roll it and make thick circle disk. Then take a small gough ball and make a small disk and set a side.
  • 4. Now sprinkle some Mozzarella cheese and onion leaving 1 ½ inches from the edges of the large dough disk.
  • 5. Now place K&N’s Chapli Kabab, cover with the small dough disk and seal the sides.
  • 6. Now place think mozzarella cheese sticks just before the edges sprinkle some red chilli flakes and roll the edges over it carefully.
  • then apply some milk.
  • In Oven:
  • 1. Preheat the oven on maximum temperature.
  • 2. Take a baking tray, grease it with few drop of oil. Place the Mini Chapli Kabab on it.
  • 3. Place the tray into the oven and then bake it for 15-18 minutes on 180c temperature.
  • Chapli Kabab Mini Naan is ready, Serve with raita.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
میدہ 3کپ
دہی 2کھانے کے چمچ
نمک 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
چینی 2چائے کے چمچ
خمیر 2چائے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
کھانے کا تیل 1چائے کا چمچ
فلنگ اجزاء:
K&N’s Chapli Kebab 4عدد
موزریلا چیز 200g
موزریلا چیز 8سلائس
کٹی لا ل مرچ 1کھانے کا چمچ
دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
مکھن 1کھانے کا چمچ
دودھ حسبِ ضرورت

ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Chapli Kebabتیار کر لیں۔
اب ڈو کے 8برابر حصے کر لیں۔
پھر ایک پیڑا لے کر اس پر میدہ چھڑک کر بیل لیں اور پیزا پین میں رکھ لیں۔
اب اس پر موزریلا چیز کا سلائس،K&N's Chapli Kebabپھر دوبارہ موزریلا چیز سلائس رکھیں۔
پھراس پر ڈو کا پیڑا رکھ کر سائیڈوں پر دودھ لگائیں۔
اب اس کی سائیڈوں پر چیز کے چھوٹے چھوٹے سلائس رکھیں اور کٹی لال مرچ ڈال کر نیچے والی ڈو کو فولڈ کر لیں۔
پھر کانٹے سے اس پر نشان لگا کر برش سے دودھ لگاکر تل اور کلونجی سے گارنش کر کے 180'cپر 15-20منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
اب برش سے اس پر مکھن لگا ئیں اور دھنیا چھڑک دیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *