Chicken Cashew nuts with fried rice Chicken cashew nut with fried rice recipe is one of the most popular American-Chinese recipes in Pakistan. It is usually prepared by shallow frying chicken with cashew nuts that are golden browned or roasted. Another main ingredient of the recipe that is used during the final preparation stage is either a light ...
Read More
Chicken Cashew nuts with fried rice Chicken cashew nut with fried rice recipe is one of the most popular American-Chinese recipes in Pakistan. It is usually prepared by shallow frying chicken with cashew nuts that are golden browned or roasted. Another main ingredient of the recipe that is used during the final preparation stage is either a light or a thick sauce made of chicken stock, oyster sauce and soy sauce. The traditional version of the chicken cashew nuts recipe involves the stir frying of chicken meat in a cooking utensil known as the wok. Wok is the Japanese counterpart of the Pakistani Karahi and looks very similar to it. Apart from the looks, the cooking method and usage of the utensil are pretty much the same too. Boneless chicken meat is cut into small and tender, bite-sized chunks and added with crispy, crumbly cashews. In addition to this, vegetables such as chopped capsicums, chopped carrots, sliced cabbage, ginger, onion, sliced green onions, along with some blended eggs and corn flour are tossed into sauces like soy sauce, oyster sauce, garlic sauce and vinegar and then shallow fried. In Some places like America, a deep fried version of the chicken cashew nuts is also popular at restaurants and eateries. Sometimes the preparation of the chicken cashew nuts recipe involves a special sauce known as the hoisin sauce which is thinned with water, prior to the addition into the main assortment. In Pakistan, the chicken cashew nuts are served with vegetable or chicken fried rice which makes it taste even better. You can download the complete chicken cashew nuts recipe from sooperchef.pk in Urdu and English language.
Less Content
Now add and mix well black pepper powder, Chinese salt, sugar, salt, chili sauce, HP sauce, oyster sauce.

Garnishing

Use green onion and cashews for garnishing.

  • Now in a pan, heat up cooking oil and cook eggs 2 pieces for a while, then add and mix cabbage chopped 15g, carrots chopped 15g, capsicum chopped 15g. After that add rice in it.
  • Now in a cooking pot, add cooking oil, marinated chicken and deep fry it until light brown.
  • Now in a pan, add sesame oil, ginger chopped, garlic chopped, onion, carrots, red capsicum, green capsicum and cook for a while.
  • Your tasty Chicken Cashews Nuts with Fried Rice is now ready to serve.

اجزاء

  • چکن بونلیس 300گرام
  • چاول تین کپ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • آئل آدھا کپ اور دو کھانے کے چمچ
  • سویا سوس چار کھانے کے چمچ
  • اجینو موتو تین کھانے کے چمچ
  • کالی مرچ پیسی ہوئی چار کھانے کے چمچ
  • چوپ شملہ مرچ 25گرام
  • گاجر چوپ کی ہوئی 25گرام
  • گوبھی چوپ کی ہوئی 15گرام
  • انڈے تین عدد پھٹے ہوئے
  • تیل ڈیپ فرائی
  • چینی دوچائے کا چمچ
  • میدہ دو کھانے کے چمچ
  • کارن فلور دو کھانے کے چمچ
  • چلی سو س دو کھانے کا چمچ
  • تِلوں کا تیل تین کھانے کے چمچ
  • ادرک چوپ کیا ہوا ایک کھانے کا چمچ
  • پیاز 10گرام
  • لال شملہ مرچ 10 گرام
  • اویسڑ سوس ایک چائے کا چمچ
  • ایچ پی سو س ایک چائے کا چمچ
  • ہرا پیاز 5گرام
  • کاجو 100گرام بھُنے ہوئے
  • پانی حسبِ ضرورت

ترکیب

فرائیڈ رائس:

ایک برتن میں پانی ڈال کر اُ س میں چاول تین کپ ،نمک حسبِ ذائقہ اور آدھا کپ آئل ڈال کر اُبال لیں ۔
اب ایک پین میں آئل گرم کریں اوراس میں دو عدد پھٹے ہوئے انڈے ڈال کر تھوڑا سا پکانے کے بعدچوپ کی ہوئی بند گوبھی15گرام ،چوپ کی ہوئی گاجر15گرام اور چوپ کی ہوئی شملہ مرچ 15گرام ڈال کر مکس کریں اور چاول ڈال لیں اب اس میں نمک حسبِ ذائقہ،اجینو مو ٹوڈیڑھ چائے کا چمچ ،سویا سو س ڈ یڑھ چائے کا چمچ اور وائٹ پیپر ڈیڑھ چائے کا چمچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔

چکن میرینیشن:

ایک برتن میں چکن ڈالیں ،ایک انڈا ،کالی مرچ ایک چائے کا چمچ ، چینی ایک چائے کا چمچ ،کارن فلوردو کھانے کے چمچ ،میدہ دو کھانے کے چمچ ،سویا سوس ایک چائے کا چمچ ،نمک حسبِ ذائقہ اورچلی سوس ایک کھانے کا چمچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔اب ایک کڑھائی میں آئل گرم کریں اور مکس شدہ چکن کولائٹ براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں ۔
اب ایک پین میں تِلوں والا تیل تین کھانے کے چمچ ڈال کر گرم کر لیں اس میں چوپ کیا ہوا اد رک ایک کھانے کا چمچ اور چوپ کیا ہو الہسن ایک کھانے کا چمچ ڈال لیں ۔پھر پیاز10گرام، گاجر10گرام ،لال شملہ مرچ10گرام اورہری شملہ مرچ 10گرام ڈال کر تھوڑا سا پکائیں ۔
اب اس میں کالی مرچ پیسی ہوئی ڈیڑھ چائے کا چمچ ،اجینو موتوڈیڑھ چائے کا چمچ،چینی ایک کھانے کا چمچ،نمک حسبِ ذائقہ،چلی سوس ایک چائے کا چمچ،اویسٹر سوس ایک چائے کا چمچ ،HP سوس ایک چائے کا چمچ اورسویا سوس ایک کھانے کا چمچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں ۔

گارنش

ہرا پیاز پانچ گرام اوربھنے ہوئے کاجو 100گرام کو گارنش کے لیے استعمال کر لیں ۔
آپکا مزیدار چکن کاشونٹ ود فرائیڈ رائس تیار ہیں ۔

Chicken Cashew Nuts With Fried Rice Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *