Recipes

More

Chicken Buns Recipe

Chicken Buns Recipe

Research Content

Chicken Buns Recipe is a great menu for your lunch. Try out this Chicken Buns Recipe by adding Bologna Slices. Don't forget to share your experience with us.

Ingredients:
16 K&N’s Bologna Slice
1 Pizza dough
2 cups boiled potato, mashed
1 large onion, finely chopped
1 tbsp garlic, finely chopped
2 tablespoon butter
2 tablespoon plain flour
1 teaspoon salt
1 teaspoon black pepper
1/2 teaspoon red chili, crushed
4 tablespoon coriander leaves
4 green chilies, finely chopped
1 cup milk
white & black sesame seeds, as required
1 egg yolk, beaten with 1 tsp milk, for brushing the buns before baking

Method:
- Thaw K&N’s Bologna Slices as per the instructions on the pack.
- Melt 2 tablespoon butter in a frying pan or wok. Sauté onion and garlic in butter until translucent. Add flour, salt, pepper and red chili and cook for 2-3 minutes. Now add milk and cook for 4-5 minutes or until sauce is thickened. Add mashed potato, green chilies, fresh coriander leaves. Stir until well combined and remove from the heat. Let it cool completely.
- Divide the dough into balls, depending on the size of buns you would like.
- Gently roll out each piece of dough and make a round ball. Flatten a ball until it is about 3 inches in diameter and place 2 K&N’s Bologna Slices, 2 tablespoon of potato filling in the center and then 2 K&N’s Bologna Slices again.
- Pull up the edges of the rolled-out dough and pinch together to firmly seal the filling within.
- Put the sealed part face down on the board and press the dough into about a 2-inch diameter. Make 8 decorative slits around the edge, equally spaced apart (either using a pizza cutter or sharp knife or even a pair of kitchen scissors).
- Place the prepared buns on a greased baking sheet or tray and cover with a light cloth and let them rise for about 20 minutes to half an hour.
- Brush each bun with beaten egg yolks and put some black and white sesame seeds in the center of each bun.
- Bake the buns, in the preheated oven for about 20 minutes or until golden.

اجزاء:
K&N's Bologna Slice 16عدد
ابلے ہوئے آلو 2کپ
پیاز چوپڈ 1عدد
لہسن چوپڈ 1کھانے کا چمچ
مکھن 2کھانے کے چمچ
میدہ 2کھانے کے چمچ
نمک 1چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ آدھا چا ئے کا چمچ
دھنیے کے پتے 4کھانے کے چمچ
ہری مرچیں چوپڈ 4عدد
دودھ 1کپ
کالے اور سفید تِل حسبِ ضرورت
انڈے کی زردی برشنگ کے لئے

فلنگ ترکیب:
ایک پین میں مکھن، پیاز اور لہسن ڈال کر مکس کریں۔
اب میدہ، نمک، کٹی لال مرچ اورکالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر تھوڑا تھوڑا کر کے دودھ ڈال کر مکس کریں پھر آلو (میشڈ) ، ہری مرچ اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Bologna Slicesنرم کر لیں۔
اب بنزڈو کو برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑا بنا کر بیل لیں۔
پھر اس پر 2 K&N's Bologna Slices، آلو کی فلنگ اور پھر2 K&N's Bologna Slicesرکھ کر اچھی طرح بند کر لیں ۔
اب اس پیڑے پر چھری سے چھکٹ لگا کر بیکنگ ٹرے میں
پھراس پر برش سے انڈہ لگا کر اس پر کالا اور سفید تِل چھڑک دیں۔
اب 200'cپر 15-20منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More