Crispy and Tender Chicken Broast Recipe for a good lunch. Try out this Chicken Broast Recipe and let us know how do you like it. ...
Read More
Crispy and Tender Chicken Broast Recipe for a good lunch. Try out this Chicken Broast Recipe and let us know how do you like it.
Less Content
  • Ingredients:
  • Butter milk:
  • 1 cup milk
  • 1 tbsp Lemon
  • 1/2 kg Chicken
  • Salt to taste
  • 1 tsp Black Pepper
  • 1 tsp White Pepper
  • 1 tbsp Garlic paste
  • Baking Soda a pinch
  • 1 tsp Paprika powder
  • 1 tbsp Chili sauce
  • 2 tbsp vinegar
  • 1st coating:
  • 1 Egg
  • 1 cup flour
  • 1 tsp Garlic powder
  • 2 tbsp corn flour
  • Salt to taste
  • Cold water as required
  • 2nd Coating:
  • 2 cups Flour
  • 2 tsp Paprika Powder
  • Salt to taste
  • Directions:
  • In a bowl add slightly warm milk, add lemon juice, and rest it for 5-8 minutes.
  • In another bowl add chicken pieces, add butter, milk, salt, black pepper, white pepper, garlic paste, paprika powder, chili sauce, vinegar, baking soda mix everything together well and keep it in refrigerate for 2 hours or overnight.
  • In a bowl add flour. Garlic powder, corn flour, salt, egg and gradually add cold water. Make a semi thick batter.
  • In another bowl add flour, salt and paprika then mix it well.
  • Take a piece of chicken coat it well in liquid batter then coat it well in flour mixture.
  • Heat oil on a medium heat and then cook chicken on a low heat until turn golden and crispy.
  • Serve with French fries and any dip or sauce you like.

Preparation Time:

2:30 hours

Cooking Time:

12-15 minutes

Serve:

2-3 persons

مکھن دودھ اجزاء:
گرم دودھ 1کپ
لیموں 1کھانے کا چمچ
چکن آدھا کلو
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
بیکنگ سوڈا 1چٹکی
پیپریکا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ
سرکہ 2کھانے کے چمچ
پہلی کوٹنگ اجزاء:
انڈہ 1عدد
میدہ 1کپ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کارن فلور 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ٹھنڈا پانی حسبِ ضرورت
دوسری کوٹنگ اجزاء:

میدہ 2کپ
پیپریکا پاؤڈر 2چائے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

ترکیب:
ایک باؤل میں تھوڑا تھوڑا کر کے گرم دودھ اورلیموں کا رس ڈال کر 5-8منٹ کے لئے رکھ دیں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں چکن پیسیز، مکھن، دودھ، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ، لہسن پیسٹ، پیپریکا پاؤڈر، چِلی ساس، سرکہ اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے 2گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر ایک باؤل میدہ،لہسن پاؤڈر، کارن فلور، نمک، انڈہ اور تھوڑا تھوڑا کر کے ٹھنڈا پانی ڈال کرتھوڑاسا گاڑھا بیٹر بنا لیں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، نمک اور پیپریکا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پھر چکن کا پیس لے کر بیٹر میں کوٹ کر یں اور پھر میدے کے مکسچر میں اچھی طرح کوٹ کر یں۔
اب درمیانی آنچ پر کھانے کا تیل گرم کریں اور ہلکی آنچ پر چکن پیس گولڈن اور کرسپی ہونے تک پکائیں۔
فرنچ فرائیز اور کسی بھی ساس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

2گھنٹے 30منٹ

پکانے کا وقت :

12-15 منٹ

افراد :

افراد 2-3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *