Recipes

More

Cheesy Tikka Bombs Recipe

Cheesy Tikka Bombs Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Research Content

This tikka bombs recipe is gonna be intense with flavour and some extra added crunch of Kurkure. Perfect combination of cheese, tikka and crips make it a perfect Iftar snack. Give it a try and let us know how it turned out!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In pan heat oil, add onion and cook until translucent for 3 to 4 minutes. Then add garlic paste, shredded chicken, tikka seasoning and cook for 1 to 2 minutes. Add capsicum and cook for 2 to 3 minutes more. Your mixture is ready. Set aside.

2 .
In a bowl add flour, yeast, salt, sugar, oil and mix it well. Gradually add water and knead soft dough. Cover it with a cloth or cling and let it proof for 15 to 20 minutes.

3 .
Divide the dough into 8 equal portions and make ball of them. Roll out each ball into small circle and fill it with prepared chicken mixture and cheese. Close it again properly making a smooth ball shape.

4 .
In a blender add Kurkure and blend until you get fine crumbs.

5 .
Take each ball dip them in egg and them coat in Kurkure crumbs. Repeat this coating process.

6 .
Now heat oil in a pan and deep fry tikka bombs until light golden brown.

7 .
Your tasty and spicy tikka bombs are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور تین سے چار منٹ بھون لیں۔اب اس میں لہسن پیسٹ، باریک کٹا ہوا چکن اور تکہ سیزننگ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں شملا مرچ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، مکسچر تیار ہے۔

2 .
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک، چینی اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔اب کپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

3 .
پھر ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا لیں۔اب ہر پیڑے کو گول شکل میں بیل کر اس میں چکن مکسچر اور چیز بھر دیں اور دوبارہ بند کردیں۔

4 .
ایک بلینڈر میں کُرکُرے ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

5 .
اب تیار کئے ہوئے ہر پیڑے کو انڈے میں ڈِپ کریں اور کُرکُروں میں کوٹ کر لیں۔پھر دوبارہ تیار کئے ہوئے ہر پیڑے کو انڈے میں ڈِپ کریں اور کُرکُروں میں کوٹ کر لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے تکہ بومبز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار تکہ بومز تیار ہیں۔

Recipe Tips