Cheesy mutton gola kabab is the best option to have in BBQ and especially if you are a cheese lover. This recipe is a balance of spice and taste. Give try to this Eid Special cheesy mutton gola kabab recipe and share your feedback with us. ...
Read More
Cheesy mutton gola kabab is the best option to have in BBQ and especially if you are a cheese lover. This recipe is a balance of spice and taste. Give try to this Eid Special cheesy mutton gola kabab recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Cheesy Gola Kebab
  • Ingredients:
  • Mutton mince 800g
  • Onion (chopped) 1/2 cup
  • Salt to taste
  • Red chili powder 1 tbsp
  • Coriander powder 1 tbsp
  • Cumin powder 1 tbsp
  • Garam Masala 1 tsp
  • Turmeric powder 1 tsp
  • Fresh coriander 1/4 cup
  • Mint fresh 2 tbsp
  • Green chilies (chopped) 1 tbsp
  • Ginger garlic paste 1 tbsp
  • Oil 2 tbsp
  • Mozzarella cheese 1/2 cup
  • Cheddar cheese 1/2 cup
  • Directions:
  • In a chopper add mince, salt, red chili powder, ginger garlic paste, cumin powder, coriander powder, garam masala, turmeric powder, and oil.
  • Chop until everything is well combined. Then add onion, coriander, mint, green chilies, cheese, oil and mix it well.
  • Refrigerate the mince for 2 to 4 hours. Now thread small quantity of mince on a skewer giving it a small round shape.
  • Cook on coal for 10 to 15 minutes by rotating each side and brush with oil.
  • When done serve hot with mint raita and enjoy.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 15-20 minutes
  • Serving: 4-5 persons

چیزی گولا کباب ریسپی
اجزاء:
مٹن قیمہ 800گرام
پیاز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ 1چائے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
تازہ دھنیا 1چوتھائی کپ
+
تازہ پودینہ 2کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
موزریلا چیز آدھا کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
ترکیب:
ایک چوپر میں قیمہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ، ہلدی پاؤڈر اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

اب اس میں پیاز، دھنیا، پودینہ، سبز مرچیں، چیز اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے قیمے کو دو سے چار گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

پھر اس کو قیمے کو سیخوں پر لگائیں اور گول کباب کی شکل بنا لیں۔
اب ان کو کوئلوں پر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکا ئیں اور ساتھ ساتھ آئل لگاتے جائیں۔
مزیدار گولو کباب تیار ہیں اور تیار رائتہ کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 15-20منٹ
افراد: 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *