Cheesy Beef Macaroni Recipe

  • SERVING
    10 People
  • VIEWS
    3459

Research Content

Cheesy Beef Macaroni Recipe for this Bakra Eid. Give twist to your Eid by making this Beef Macaroni Recipe and share your thoughts with us.

Ingredients:
500g Beef mince
2 cup Macaroni
1 tbsp Oil
1 cup Onion (chopped)
1 tsp Ginger garlic paste
2 cup Tomato puree
Salt to taste
1 tsp Red chili powder
1 & 1/2 tbsp Tomato paste
1 tbsp Soya sauce
1 tbsp Chili sauce
1 & 1/2 tbsp Oyster sauce
2 tsp Italian seasoning
Spring onion for garnish
Black olives for garnish
Sweet corn for garnish
Cheddar cheese for garnish

Directions:
Bring a pot of lightly salted water to boil. Add oil, macaroni and cook until done.
Rinse macaroni in cold water and set aside.
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent.
Add ginger garlic paste, mince and cook until mince changes its color.
Add tomato puree, red chili powder, salt, tomato paste, water and mix it well.
Add one cup of water, cover and cook on medium flame for 5 to 10 minutes or until beef is cooked.
Then add soya sauce, oyster sauce, chili sauce, Italian seasoning and mix it well.
Add macaroni, cheese, olives, corns, cover and cook on low flame until cheese melts.
Garnish with spring onion and serve hot.

اجزا:
بیف قیمہ 500گرام
میکرونی 2کپ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
چوپڈ پیاز 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر 2کپ
نمک حسبِ ضرورت
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ٹماٹر پیسٹ 1اور آدھا کھانے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
چلی ساس 1کھانے کا چمچ
اوسٹر ساس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
اٹالین سیزننگ 2چائے کے چمچ
ہرا پیاز گارنش کے لئے
کا لا زیتون زیتون کا تیل
سویٹ کارن گارنش کے لئے
چیڈر چیز گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک پین میں نمک، پانی، کھانے کا تیل اور میکرونی ڈال کر پکنے تک پکائیں۔
اب ٹھنڈے پانی میں میکرونی کو چھان لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اوربیف قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔
پھر اس پسے ہوئے ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ٹماٹر پیسٹ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں ایک کپ پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی آنچ پر پانچ سے دس منٹ کے لئے بیف گلنے تک پکائیں۔
پھر اس میں سویا ساس، اوسٹر ساس، چِلی ساس اور اٹالین سیز ننگ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں میکرونی، چیز، کالا زیتون اور کارنز ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر چیز پگھلنے تک پکائیں۔
سبز دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social