Cheese Wontons a cheesy treat for Cheese Lovers. An honest recipe with a crunchy delight perfect to try out in Tea Time. Give try to this Cheese Wontons recipe and make your day a happy day. ...
Read More
Cheese Wontons a cheesy treat for Cheese Lovers. An honest recipe with a crunchy delight perfect to try out in Tea Time. Give try to this Cheese Wontons recipe and make your day a happy day.
Less Content
  • Ingredients for chicken:
  • 250g Boneless chicken
  • 1 & 1/2 cup Cheese
  • 1 tbsp Green chilies (chopped)
  • 1/2 cup Coriander (fresh)
  • 1/2 cup Green onion
  • 1/2 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp White pepper
  • Salt to taste
  • 2-3 tbsp Soy sauce
  • Ingredients for sweet & sour sauce:
  • 1/4 cup Sugar
  • 1 tsp Garlic (chopped)
  • 1 tsp Ginger (chopped)
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • Salt to taste
  • 2 tbsp Apple cider vinegar
  • 1/4 cup Water
  • 2 tsp Ketchup
  • 2 tbsp Slurry (cornstarch + water)
  • Ingredients for binding:
  • 1/2 cup All-purpose flour
  • Water as required
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp White pepper
  • Oil for frying
  • Wonton sheets as required
  • Directions for chicken:
  • In a chopper add chicken, cheese, green chilies, coriander, green onion, garlic, black pepper, white pepper, salt and soya sauce.
  • Chop until all the ingredients are well combined. And set aside.
  • Directions for sweet and sour sauce:
  • In a pan add sugar, garlic, ginger, red chili flakes, salt, apple cider vinegar, water and ketchup.
  • Cook for at least 5 minutes, then add slurry and cook for another 2 minutes and whisk well.
  • Assembling:
  • Lay a square wonton sheet on a cutting board. Place a teaspoon of filling in the middle of the sheet. Apply flour paste on the sides of the sheet.
  • Fold the sheet in half to form a triangle. Wet the two side corners of the triangle, gently pull them together and press firmly. The center corner should stick out slightly.
  • In a pan heat oil and deep fry wonton until light golden brown.
  • Serve hot with sweet and sour sauce.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

7-8 persons

چکن بنانے کے اجزاء:
چکن بون لیس 250گرام
چیز 1اور آدھا کپ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
تازہ دھنیا آدھا کپ
سبز پیاز آدھا کپ
لہسن آدھا کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سویا سوس 2-3کھانے کے چمچ
سویٹ اینڈ سار سوس کے اجزاء:
چینی 1چوتھائی کپ
لہسن 1چائے کا چمچ
ادرک 1چائے کا چمچv
کٹی لا ل مرچ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سیب کا سرکہ 2کھانے کے چمچ
پانی 1چوتھائی کپ
کیچپ 2چائے کے چمچ
کارن سٹارچ اور پانی 2کھانے کے چمچ
بائنڈنگ کے اجزاء:
میدہ آدھا کپ
پانی حسبِ ضرورت
نمک حسبِ ضرورت
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
وانٹون حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک چوپر میں چکن، چیز، سبز مرچیں، دھنیا، سبز پیاز، لہسن، کالی مرچ، سفید مرچ، نمک اور سویا سوس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح چوپ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
سویٹ اینڈ سار ترکیب:
ایک پین میں چینی، ادرک، لہسن، کٹی لا ل مرچ، نمک، سیب کا سرکہ، پانی اور کیچپ ڈال کر پانچ منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں کارن سٹارچ اور پانی ڈال کر دو منٹ اور اچھی طرح مکس کریں۔
اسمبلنگ:
ایک چکور وانٹون کی پٹی لیں اور اس کے درمیان ایک چمچی فلنگ ڈال دیں اور پٹی کے چاروں طرف میدے کی پیسٹ لگا دیں۔
اب پٹی کو درمیان سے آدھا فولڈ کر کے تکون شکل دے دیں۔
پھر تکون کے دونوں کونے آپس میں ملا کر میدے کی پیسٹ لگا کر جوڑ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں وانٹون ڈال کر گولڈن براؤن ہونے فرائی کر لیں۔
سویٹ اینڈ سار سوس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 7-8

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *