Recipes

More

Chatpati Chicken Macaroni Recipe | Iftar Chaat Recipes

Chatpati Chicken Macaroni Recipe | Iftar Chaat Recipes

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Chapati Chicken Macaroni is a spicy twist to your regular macaroni recipe. This lip smacking macaroni becomes even more delicious when made with Chatpata Shan Chaat Masala. Treat yourself this Iftar with Chatpati Chicken Macaroni and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Macaroni:
Ingredients for Chatpati Chicken Macaroni:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a large pot, bring water to boil. Add salt, oil, and macaroni and boil until 80% done. Strain and keep aside.

2 .
In a pan, heat oil. Saute garlic and chilies for a minute. Add chicken and cook until it changes color.

3 .
Add black pepper, salt, red chili flakes, Shan Chaat Masala and cook for 4-5 minutes over medium low flame.

4 .
Now add chili sauce, soy sauce, chili garlic sauce, ketchup and cook for another 2 minutes over medium low flame.

5 .
Now, add green capsicum, red capsicum, carrot, cabbage, onion, sweet corn and cook for 2-3 minutes over medium flame. Add boiled macaroni and give it a good mix.

6 .
Dish out on a plate. Add lemon juice, Sprinkle chaat masala and garnish with coriander. Your Chatpati Chicken Macaroni is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلی ہوئی میکرونی بنانے کے لئے ایک بڑے برتن میں پانی کو ابالیں۔اب اس میں نمک، کھانے کاتیل اور میکرونی ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
چٹ پٹی چکن میکرونی بنانے کے لئے ایک پین میں تیل گرم کرکے اس میں لہسن اور مرچوں کو ایک منٹ تک پکا لیں۔اب اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں کالی مرچ، نمک، کٹی سرخ مرچیں، شان چاٹ مصالحہ ڈال کر ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں چلی سوس، سویا ساس، چلی گارلک ساس اور کیچپ ڈال کر ہلکی آنچ پر مزید دو منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں ہری شملہ مرچ، سرخ شملہ مرچ، گاجر، بند گوبھی، پیاز اورسویٹ کارن ڈال کر درمیانی آنچ پردو سے منٹ تک پکائیں اور ابلی ہوئی میکرونی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
چکن میکرونی کو ایک پلیٹ میں ڈال کر لیموں کا رس ڈال کر چاٹ مصالحہ چھڑکیں اور دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips